Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dragnea câștigă timp. ,,Bombonica'' mai așteaptă

Toate procesele de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 25 la număr, au fost amânate pentru 14 ianuarie. Dosarele erau pe masa unui singur complet. Lista era deschisă de Liviu Dragnea, cu dosarul "Bombonica". Vestea a fost primită în direct de o serie de VIP-uri, printre care Viorel şi Andrei Hrebenciuc. De aceeaşi măsură beneficiază şi Dan Şova. Amânarea vine după ce Curtea Constituțională a decis că trebuie din nou trase la sorţi completurile de cinci magistrați.

Dragnea câștigă timp. ,,Bombonica'' mai așteaptă
Comentează 0

Dragnea, ajutat de premierul Viorica Dăncilă, a sesizat CCR cu un posibil conflict constituțional între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în privința modului de formare a completurilor de 5 judecători.

Cel care a pledat cauza Executivului la CCR a fost secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, judecat chiar el de un astfel de complet de 5 judecători!

CCR i-a dat câștig de cauză lui Dragnea, astfel încât s-a trecut la tragerea la sorți a noilor complete. Imediat, pe 8 noiembrie, ICCJ a decis tragerea la sorți a noilor complete, în direct la TV.

În momentul în care dosarul lui Liviu Dragnea a ajuns la completul de 5 judecători, acesta era format din magistrații Iulian Dragomir-vicepreședinte al ÎCCJ, Simona Neniță, Daniel Gradinaru, Florentina Dragomir și Lavinia Lefterache. Alegerea acestora fusese făcută la începutul anului 2018.

După tragerea televizată de bilețele de la ICCJ, noul complet al lui Dragnea a fost format din Francisca Vasile, Horia Selaru, Ioana Ilie, Simona Nenita si Rodica Cosma.

Odiseea nu s-a încheiat aici: avocații lui Dragnea au venit cu o nouă contestare și au obținut un nou succes pentru șeful PSD: CCR a decis că ÎCCJ s-a grăbit, pentru că trebuia să aștepte motivarea, care spune că trebuie să implice și secția de judecători de la CSM în tragerile la sorți.

Ce câștigă Dragnea prin strategia tergiversării judecării apelului? Șeful PSD speră să prindă modificări legislative adoptate de Parlament sau Guvern care să îl scape de problemele penale. O variantă de avarie ar putea fi o ordonanță de urgență de amnistie și grațiere, cu ocazia anului centenar, altă soluție modificarea abuzului în serviciu, care ar dezincrimina de facto acuzațiile în cazul politicianului.

Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare cu executare în dosarul Bombonica, pentru instigare la abuz în serviciu.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide