Vremea Romania, Arad -1°C

Stiri Arad

DNA: Firma TelDrum, controlată de Dragnea. Șeful PSD, acuzat de constituire de grup infracțional

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl acuză în mod oficial pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de constituire de grup infracțional și alte patru infracțiuni și spune că se află în spatele controversatei firme TelDrum. Dragnea a fost prezent luni dimineață la sediul DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile într-un nou dosar legat de compania TelDrum din Teleorman. Potrivit unor surse, pe numele lui Dragnea sunt 5 capete de acuzare într-un dosar uriaș de fraudă cu fonduri europene. La primele ore ale dimineții s-a prezentat la sediul Direcției Anticorupție și Marian Fișcuci, fost coleg de liceu al lui Dragnea și primul patron al firmei TelDrum. În fața sediului DNA au venit pentru a-l susține pe liderul partidului social-democrat zeci de membri și susținători ai PSD. În jurul orei 11.00, Liviu Dragnea a avut o întâlnire la Parlament, cu Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, și au vorbit despre înființarea unui Muzeu al Holocaustului la București, potrivit unor surse apropiate șefului PSD.

DNA: Firma TelDrum, controlată de Dragnea. Șeful PSD, acuzat de constituire de grup infracțional
Comentează 1

UPDATE. DNA îl acuză pe Liviu Dragnea, într-un comunicat oficial (vezi textul integral la finalul textului), de constituire de grup infracțional, în calitate de președinte. Consiliului Județean Teleorman.

Noul dosar de la DNA s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) de la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

Procurori DNA spun că se conturează "suspiciunea rezonabilă" potrivit căreia "suspectul Liviu Nicolae Dragnea", ca președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri.

Citește mai mult pe realitatea.net

Scrie un comentariu

trimite