Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CCR ar putea lua, astăzi, decizia care-l scapă pe Liviu Dragnea de condamnare

Curtea Constituțională dezbate, miercuri, sesizarea lui Florin Iordache privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), o speță care l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, primită anul trecut, în dosarul angajărilor fictive.

CCR ar putea lua, astăzi, decizia care-l scapă pe Liviu Dragnea de condamnare
Comentează 0

Suspansul asupra dezbaterii a plutit până în utlima clipă, pentru că raportul întocmit de judecător-raportor Petre Lăzăroiu a ajuns la CCR abia marţi seară, potrivit G4Media.ro.

Surse juridice au mai explicat pentru G4Media.ro că CCR a solicitat o serie de informații de la Înalta Curte de Casație și Justiție referitoare la completurile de 3 judecători.

La sfârșitul lunii trecute, Florin Iordache, în calitate de președinte delegat al Camerei Deputaților, a sesizat CCR pentru soluționarea unui presupus conflict între Parlament și Înalta Curte privind inexistența completurilor de 3 judecători specializate pe corupție la ICCJ.

Solicitarea seamănă la indigou cu strategia avocaților lui Dragnea, care au atacat verdictul de condamnare din iunie anul trecut pe motiv că nu a fost emis de un complet specializat, invăcând o serie de reglementări legislative. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite