Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zece copii au murit după ce au luat rujeola din spitale

Din primele 28 de decese cauzate de rujeolă, zece au fost cauzate de infecții cu boala copilăriei luată din spitale de copii sau tineri care nu erau bolnavi de pojar. Între timp, numărul deceselor a ajuns la 31, ultimul nu este confirmat sută la sută, iar în Alba sunt focare puternice care răspândesc boala.

Zece copii au murit după ce au luat rujeola din spitale
Comentează 0

Ministerul Sănătății a recunoscut că zece copii au murit din cauza sistemului medical autohton, victimele luând rujeola din spitale, așa cum ne-au răspuns reprezentanții autorității în urma solicitărilor repetate ale cotidianului “Libertatea”.  În ultimele săptămâni, “Libertatea” a prezentat cazuri concrete din care reieșea că moartea unor victime ale rujeolei a survenit după internări în spitale pentru alte probleme medicale. Practic, infectare intraspitalicească.  Totuși, nimeni nu a fost sacționat, așa cum ni s-a transmis de la minister.

“Din datele raportate de direcțiile de sănătate publică județene reiese că zece copii din cele 28 de decese de rujeolă au contactat boala în spital”, ni s-a transmis de la Ministerul Sănătății.

Informațiile oferite de ministerul de resort au avut în vedere doar primele 28 de decese pentru care se primiseră analize amănunțite.

Între timp, numărul morților din cauza pojarului, așa cum mai este denumită rujeola, a ajuns la 31, ultimul caz nefiind confirmat sută la sută ca fiind urmare a infecției cu rujeolă.

Citeste mai mult pe libertatea.ro


Scrie un comentariu

trimite