Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | Vărșand: 42 de migranţi, între care 18 copii, descoperiți ascunşi într-o cisternă

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au descoperit 42 de migranţi, între care 18 copii, cel mai mic având doar două luni, care solicitaseră azil în România şi voiau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-o cisternă.

VIDEO | Vărșand: 42 de migranţi, între care 18 copii, descoperiți ascunşi într-o cisternă
Comentează 0

Migranţii au fost descoperiţi miercuri noapte, în jurul orei 23.00, în timpul unui control asupra unei cisterne conduse de către un cetăţean român.

”În data de 07.12.2016, în jurul orei 23.00, la P.T.F Vărşand, judeţul Arad s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Viorel B., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Sălaj, care conducea un automarfar cu semiremorcă tip cisternă, înmatriculate în România, fără încărcătură”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În cisternă, poliţiştii au descoperit ascunse 42 de persoane: 14 bărbaţi, 10 femei şi 18 copii.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt 41 de cetăţeni irakieni şi 1 marocan, 24 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani şi 18 minori, cel mai tânăr având numai 2 luni, toţi solicitanţi de azil în România”, se arată în comunicat.  

Migranţii sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul, pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite