Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vă invităm să vedem împreună realitatea prin obiectivul filmului francez. Prima ediție a Festivalului Filmului Francez are loc între 17-19 noiembrie!

În noiembrie Festivalul Filmului Francez ajunge pe marile ecrane din 9 orașe românești iar Aradul nu lipsește nici de data aceasta de pe hartă! În cele 3 zile de festival cinefilii arădeni vor avea ocazia de a viziona încă 3 filme din Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta, precum și 3 filme clasice, delicii vizuale care au marcat istoria cinematografiei mondiale.

Vă invităm să vedem împreună realitatea prin obiectivul filmului francez. Prima ediție a Festivalului Filmului Francez are loc între 17-19 noiembrie!
Comentează 0

Al doilea festival de anvergură internațională are premiera la Arad toamna aceasta. Festivalul Filmului Francez, aflat anul acesta la cea de 21 ediție, prezintă cinematografia franceză sub toate formele sale! Odată cu această ediție Festivalul Filmului Francez trece pragul maturității, ocazie de care selecționerii festivalului profită pentru a atrage atenția asupra mediilor sociale și a realităților în care trăim. La fel ca până acum, FFF îi invită pe iubitorii de cinema să vizioneze cele mai noi și mai bune creații ale cinematografiei franceze actuale, producții îndelung aplaudate de critici și de public, cu ocazia marilor festivaluri de pe mapamond, la o nouă ediție. Prima ediție a Festivalului Filmului Francez la Arad aduce la Cinema Arta 8 dintre cele mai importante filme franceze ale ultimilor ani.

La Arad, deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 17 noiembrie, ora 18:30, la Cinema Arta cu cel mai recent film al regizorului Bertrand Bonello, “NOCTURAMA”, un film plin de suspans și așteptare, construit pe un ritm amețitor, inclus în festival în cadrul secțiunii PANORAMA.Anul acesta, Festivalul Filmului Francez reinventează secțiunile care l-au făcut popular în rândul cinefililor. Astfel, secțiunea PANORAMA pune publicul arădean faţă în faţă cu 5 filme de artă proaspete, premiate şi aclamate.

Printre acestea se numără și L'AMANT DOUBLE, cel mai recent film al regizorului François Ozon, care a participat anul acesta în cursa pentru premiul Palme d'Orși care va încheia prima seară de festival.În acest film regizorul, cunoscut pentru filme precum "8 femmes" sau "Jeune et Jolie", vine cu o nouă propunere de explorare incisivă, satirică și totodată senzuală a relațiilor umane, prin prisma lui Chloé, o tânără care se îndrăgostește de psihanalistul ei.

Programul Festivalului Filmului Francez la Arad include se adresează și celor mici. Sâmbătă și duminică, de la ora 11:00, la Cinema Arta vor rula două animații franceze încântătoare. LOUISE EN HIVER, o animație recentă realizată anul trecut, prezintă povestea unui Robison Crusoe modern și nu prea – bătrânica Louise și va rula la cinema sâmbătă dimineața. Animația de dumincă, LE ROI ET L’OISEAU este o animație clasică cu care au crescut generații peste generații de copii din Franța și alte țări francofone. Animația este inclusă în secțiunea CHAIERS DU CINÉMA.

Programul CHAIERS DU CINÉMA, realizat în colaborare cu cea mai importantă revistă de cinema din Franța, aduce în fața publicului arădean alte două filme cult din istoria cinematografiei franceze: LE MÉPRIS și PLAYTIME.

LE MÉPRIS, unul dintre cele mai cunoscute și ilustrative filme ale Noului Val Francez și ale regizorului Jean-Luc Godard, va continua programul de filme sâmbătă, de la ora 18.30.  De la 20.30 seara continuă cu un alt film redutabil, care s-a regăsit în selecția oficială de la Cannes 2017. LE REDOUTABLE aduce în fața publicului, într-o notă comică, chiar biografia lui Godard.

Duminică se anunță a fi o zi de pomină, deoarece de la ora 18.30 e PLAYTIME. Celebra comedie a lui Jaques Tati îl readuce pe marele ecran pe Monsieur Hulot, unul dintre cele mai cunoscute personaje comice din cinematografia mondială.

Un alt film s-a regăsit în selecția oficială a Festivalului de la Cannes 2017 și care va încheia prima ediție a Festivalului Filmului Francez la Arad este RODIN de Jacques Doillon. Această proiecție se dorește a fi un omagiu pe care Festivalul Filmului Francez îl aduce marelui sculptor, de la moartea căruia se împlinesc exact o sută de ani pe 17 noiembrie.

Toate filmele sunt prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română. Biletele şi abonamentele au fost puse în vânzare în avans la Cafeneaua Literară Joy’s şi vor putea fi achiziţionate de asemenea la Cinema Arta, în zilele festivalului. Preţul unui bilet este 10 lei sau 7 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, iar un abonament care permite accesul la toate cele 7 proiecţii costă 45 lei, respectiv 35 lei cu reducere.

Programul complet al Festivalului este disponibil pe pe pagina de Facebook Cinema Arta sau pe pagina evenimentului Festivalul Filmului Francez la Arad!

PROGRAMUL COMPLET

VINERI, 17 NOIEMBRIE

▶ORA 18:30 - NOCTURAMA, Bertrand Bonello, 2016 (2h10) // PANORAMA
▶ORA 21:00 - L'AMANT DOUBLE, François Ozon, 2017 (1h47) // PANORAMA

SÂMBĂTĂ, 18 NOIEMBRIE

▶ ORA 11:00 - LOUISE EN HIVER, Jean-François Laguionie, 2016 (1h15) // PANORAMA // animație
▶ ORA 18:30 - LE MÉPRIS, Jean-Luc Godard, 1963 (1h43) // CAHIERS DU CINEMA
▶ ORA 21:00 - LE REDOUTABLE, Michel Hazanavicius, 2017 (1h42) // PANORAMA

DUMINICĂ, 19 NOIEMBRIE

▶ ORA 11:00 - LE ROI ET L'OISEAU, Paul Grimault, 1980 (1h27) // CAHIERS DU CINEMA // animație
▶ ORA 18:30 - PLAYTIME, Jaques Tati, 1967 (2h05) // CAHIERS DU CINEMA
▶ ORA 21:00 - RODIN, Jacques Doillon, 2017 (1h59) //

GALA DE ÎNCHIDERE

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite