Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trump propune modificarea armelor de foc, un pas modest după masacrul din Florida

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un ordin prin care propune să fie interzisă modificarea armelor, așa cum făcuse autorul masacrului de anul trecut din Las Vegas, relatează BBC. Un pas important pentru o administrație republicană, propunerea reprezintă însă prea puțin pentru americanii care militează pentru măsuri mai dure, precum interdicția privind deținerea armelor de asalt. 

Trump propune modificarea armelor de foc, un pas modest după masacrul din Florida
Comentează 0

Un dispozitiv de aproximativ 100 de dolari, vândut la liber în magazinele de profil, l-a ajutat pe autorul masacrului din Las Vegas, de anul trecut, să își confecționeze o armă și mai ucigătoare.

Transformându-și pușca dintr-una semiatomată într-una automată, individul a deschis focul asupra mulțimii care asista la un festival country, ucigând 58 de oameni și rănind alți aproape 500.

A fost cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite ale Americii. 

Acum, Trump propune interzicerea acelui dispozitiv. Dezbaterea despre o înăsprire a legislației a reapărut după recentul atac din Florida, unde un tânăr a ucis 17 persoane într-un colegiu. Democrații propun un regim mai strict al permiselor de port-armă.

În mod tradițional, republicanii susţin dreptul constituţional al americanilor de a deţine arme de foc. Propunerea lui Donald Trump va fi dezbătută în Senat.

În paralel, legislatorii din Florida au respins un proiect de lege privind interzicerea armelor de asalt. Decizia a fost luată în prezența unor supraviețuitori ai masacrului din Florida de zilele trecute.

Tinerii veniseră în capitala statului pentru a susține eforturile privind înăsprirea legislației privind deținerea de arme. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite