Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

TOP 10 alimente recomandate împotriva îmbătrânirii. Ce trebuie să mânănci pentru a avea o viaţă cât mai lungă

Despre usturoi ştim deja că trebuie să-l consumăm în cantităţi mari dacă dorim să ne menţinem sănătoşi, la fel şi lintea sau afinele, însă puţini ştiu că aceste alimente sunt extrem de benefice în lupta împotriva îmbătrânirii. O spune un renumit medic nutriţionist, care a realizat un top al celor mai eficiente alimente în lupta împotriva îmbătrânirii.

TOP 10 alimente recomandate împotriva îmbătrânirii. Ce trebuie să mânănci pentru a avea o viaţă cât mai lungă
Comentează 0

"Pentru a reduce riscurile unor boli, se recomandă limitarea sau chiar stoparea consumului de alcool și a fumatului și alegerea unor alimente cu înaltă valoare nutrițională, care asigură păstrarea organismului", afirmă Alexandra Dalu, medic și nutriționist anti-îmbătrânire.

Unul dintre alimentele recomandate de medicul francez este usturoiul, bogat în antioxidanți, vitamine, fibre, minerale și oligoelemente. El este eficient împotriva îmbătrânirii celulare (și a cancerelor și inflamațiilor) și, luat în cantități mari, reduce riscul dezvoltării de boli cardiovasculare și scade hipertensiunea arterială. Antibiotic natural, acest condiment reduce și riscul de infecții, îndeosebi ale bronhiilor. Cel mai bine este să se consume cățeii de usturoi cruzi, tăiați mărunt sau zdrobiți, cel puțin unul pe zi. În caz că se digeră greu, se pot fierbe, relatează francedimanche.fr.

Migdalele sunt și ele alimente recomandate împotriva îmbătrânirii. Fructele oleaginoase sunt bogate în omega 3, fibre, proteine vegetale, vitamine, minerale și alți antioxidanți. Ele contribuie la menținerea colesterolului bun, la remineralizarea scheletului, are proprietăți protectoare împotriva bolilor cardiovasculare, diabetului și hipertensiunii. Sunt recomandate migdalele tari, fără pete. Pot fi consumate în orice moment al zilei.

Un alt aliment anti-age recomandat de Alexandra Dalu este cafeaua. Pe lângă faptul că însoțește plăcut întâlnirile între prieteni, cafeaua îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale. În plus, conține antioxidanți care protejează împotriva afecțiunilor legate de avansarea în vârstă (boli cardiovasculare și cancere). Nu se recomandă un consum mai mare de patru cești pe zi și nici după-amiaza sau seara, pentru a evita stări de nervozitate și probleme cu somnul. Medicul nutriționist îi sfătuiește pe amatori să consume de preferință cafea bio și arabica, care conțin mai puțină cafeină.

Citește continuarea pe http://observator.tv


Scrie un comentariu

trimite