Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Toader anunță în plenul Parlamentului dacă o revocă sau nu pe șefa DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat vineri seară că va anunța concluziile sale privind evaluările făcute asupra principalelor parchete - PICCJ, DNA, DIICOT - și, respectiv, a procurorilor-șefi într-un raport pe care îl va prezenta în plenul reunit al Parlamentului, dar abia după ce adună de la aceste instituții propriile lor rapoarte, "probabil până la sfârșitul lui februarie".

Toader anunță în plenul Parlamentului dacă o revocă sau nu pe șefa DNA
Comentează 0

Tudorel Toader păstrează misterul cu privire la soarta șefei DNA și lanseza un nou termen pentru marele anunț.

Într-o emisiune la o altă televiziune, ministrul Justiției lasă de înțeles că la finalul acestei luni ar putea decide dacă o revoca sau nu pe Laura Codruța Kovesi.

Marele anunț ar putea veni chiar în momentul în care Tudorel Toader va prezenta în Parlament raportul de activitate a marilor parchete de la noi din țara- DNA, DIICOT și Parchetul General.

"Ministrul Justiției are obligația de a prezenta în Parlament, în fața Camerelor reunite, un raport privind activitatea Ministerului Public, cu cele trei componente, Parchetul General, DNA, DIICOT. Un raport de activitate primit de la DIICOT îl am, probabil până la sfârșitul lui februarie le voi primi și de la Parchetul General și DNA. Voi cere procurorului general să facă un raport de sinteză pe toate cele trei componente. Sigur că eu am raportul meu, pornind de la evaluările mele, și voi solicita președinților celor două Camere să îmi acorde cadrul, să prezint acest raport în față Parlamentului", a afirmat Tudorel Toader, într-o intervenție la Antena 3.

"Ce voi spune acolo veți vedea și veți concluziona. Va fi un raport cu trei capitole", a adăugat el.

Ministrul Justiției trebuia încă de la finalul anului trecut să spună dacă o vrea îndepărtată pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Printre cele mai mari critici ale ministrului la adresa lui Kovesi au fost legate de ancheta OUG 13 și mai nou după clasarea megadosarului Microsoft. Toader a spus atunci că închiderea anchetei este o gravă eroare managerială. Decizia finală privind-o pe șefa DNA îi revine lui Klaus Iohannis.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite