Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară cel mai dur maraton din lume, Arctic Ultra 6633

Performanță incredibilă pentru Tiberiu Ușeriu. Românul a câștigat, pentru a treia oară consecutiv, ultramaratonul Arctic Ultra 6633, una dintre cele mai dure curse de pe mapamond.

Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară cel mai dur maraton din lume, Arctic Ultra 6633
Comentează 0

Maratonistul Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra şi să fluture steagul României, fiind singurul român care a reuşit să termine cursa de 618 de kilometri.

După o săptămână de competiție, imnul României a răsunat la Cercul Polar pentru Tiberiu Ușeriu. Cea de-a 10-a ediție a competiției a avut 617 kilometri, cu 57 mai mult decât în urmă cu un an.

Sportivul a trecut linia de sosire la mare distanţă de următorul concurent şi a devenit, astfel, singurul om din lume care a câştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar.

Tibi Ușeriu a îndurat condiții extreme de temperatură, a suferit degerături, umflături ale feței, dar a strâns din dinți și a continuat cursa. Încă din prima zi a maratonului, Tibi a reușit să se impună ca lider al cursei, având un avans de peste 80 de kilometri față de următorul clasat.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite