Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2018: Cum se rezolvau subiectele de la Capacitate 2018, BAREME OFICIALE MATEMATICĂ

Cei peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a susţin miercuri proba la Matematică la Evaluarea Naţională, iar joi, proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 23 iunie. Baremele de corectare vor fi afișate pe site-ul pus la dispoziție de Ministerul Educației Naționale.

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2018: Cum se rezolvau subiectele de la Capacitate 2018, BAREME OFICIALE MATEMATICĂ
Comentează 0

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2018: Examenul a îneput la ora 9:00, moment în care în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

La primul subiect ei au avut de rezolvat exerciții de aritmetică, exerciții cu mulțimi, precum și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghic.

Exercițiile de la primul subiect sunt, în general, cu un grad mic de dificultate și verifică niște cunoștințe de bază ale elevului, căpătate în cei opt ani de școală gimnazială. Cine face perfect acest subiect își asigură 30 de puncte. Subiectul are șase exerciții, fiecare notate cu câte cinci puncte. E vorba de calcul simplu, dar care presupune respectarea ordinii efectuării operațiilor, citirea datelor dintr-un tabel și cunoștințe minimale de geometrie.

La subiectul al doilea elevii au primit exerciții diverse: de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2018 – geometrie

Cel de-al treilea subiect i-a pus pe elevi față în față cu o problemă de geometrie. La primul punct, pornind de la un triunghi echilateral și de la un triunghi isoscel, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La cel de-al doilea punct al subiectului 3, elevii au primit o problemă cu o piramidă triunghiulară regulată.

Exercițiile de la primul subiect sunt, în general, cu un grad mic de dificultate și verifică niște cunoștințe de bază ale elevului, căpătate în cei opt ani de școală gimnazială. Cine face perfect acest subiect își asigură 30 de puncte. Subiectul are șase exerciții, fiecare notate cu câte cinci puncte. E vorba de calcul simplu, dar care presupune respectarea ordinii efectuării operațiilor, regula de trei simplă, operații cu mulțimi, citirea datelor dintr-un tabel și cunoștințe minimale de geometrie.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite