Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Start la filme în grădina de vară!

Dăm startul la proiecţiile de film în grădina de vară cu o capodoperă a cinema-ului mut, The Golem, acompaniată live de Danaga!

Start la filme în grădina de vară!
Comentează 0

Realizat în anul 1920 în Germania, The Golem: How he came into the world este un fantasy-horror considerat o capodoperă cinematografică a expresionismului german şi a filmului mut de început. Comparat de multe ori cu pelicule clasice, precum Cabinetul Doctorului Caligari sau Nosferatu, filmul explorează o legendă veche din Praga secolului XVI, care stă şi la baza legendei lui Frankestein. Este al treilea film şi singurul păstrat din trilogia realizată de regizorul Paul Wegener, inspirată din legenda Golemului. Filmului i-a adus lui Wegener, care interpretează totodată şi rolul Golemului, faima de unul dintre maeştrii filmului mut. Duminică 24 iunie, de la ora 21:00, The Golem poate fi vizionat în grădina de vară de la Cinema Arta şi nu oricum, ci însoţit de o coloană sonoră special compusă şi intepretată live de Danaga. Intrarea la eveniment este liberă.

Evenimentul este organizat de Primăria Arad prin  Centrul Municipal de Cultură în colaborare cu Asociația CitiZenit.

Danaga este un muzician din Cluj cunoscut publicului pentru stilul melodios şi eclectic de pe albumul de debut 'Am n-aripi' (2013), apreciat de un public divers şi cu recenzii pozitive în revistele online Inspirationist.ro, Sub25 şi Vice. A mai publicat o culegere de remixuri, două EP-uri şi albumul poem 'Spiro', în colaborare cu poetul clujean Andrei Doboş - album nominalizat de Vice la secţiunea Cea mai bună muzică românească în iunie 2017. De asemenea, compune muzică pentru spectacole, performance-uri, animaţii şi scurtmetraje, colaborând printre alţii cu Teatrul Szigligeti din Oradea, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, GroundFloor Group de la Fabrica de Pensule şi Asociaţia CitiZenit.



The Golem


Synopsis: În Praga secolului XVI, un rabin creează un uriaş din lut căruia îi dă viaţă cu ajutorul magiei, pentru a proteja comunitatea evreiască de persecuţii. Golem, interpretat de însuşi regizorul Paul Wegener, este un fel de precursor al Frankenstein-ului modern care se revoltă împotriva creatorului atunci când e folosit în scopuri egoiste.

Regia: Carl Boese, Paul Wegener
Scenariul: Henrik Galeen, Paul Wegener
Durata: 85 minute
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite