Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sergiu Bîlcea (PNL) : „Guvernul iresponsabil minimalizează rolul românilor în realizarea Marii Uniri!”

Incompetenţa Guvernului PSD a ajuns la faza în care este pe cale să lovească cele mai importante simboluri ale românilor. Pentru că nu au fost în stare să organizeze decent Centenarul Marii Uniri, guvernanţii au decis prelungirea Centenarului până în 2020.

Sergiu Bîlcea (PNL) : „Guvernul iresponsabil minimalizează rolul românilor în realizarea Marii Uniri!”
Comentează 0

“Centenar înseamnă 100 de ani, nu 102 ani. Prin această decizie, Guvernul PSD loveşte grav simbolurile naţionale ale românilor. România Mare a fost realizată de români, pe câpul de luptă, prin cultură, atitudine civică, acţiune politică. Simbolul României mari este Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918. Aceasta este data simbol a României Mari! Dacă referinţa este data tratatelor internaţionale din 1920, Guvernul sugerează că de fapt constituirea României Mari este în primul rând expresia negocierilor şi înţelegerilor internaţionale, nu expresia voinţei poporului român. Nu pot accepta această schimbare de optică, în calitate de român şi în calitate de arădean, oraşul care a gândit şi pregătit Marea Unire!

Era suficient de grav că Guvernul a privit activităţile legate de Centenar cu superficialitate, că nu are o strategie clară pentru a onora istoria naţională, că a populat cu incompetenţi funcţiile publice care trebuiau să organizeze Centenarul. Punerea în discuţie a datei Centenarului este deja mult prea mult, este un atac la istoria şi identitatea naţională a românilor. Aradul va sărbători Centenarul în acest an, vom marca data de 1 Decembrie 1918 şi rolul deosebit pe care l-a avut comunitatea noastră în construirea României Mari!”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite