Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Serbare închinată Mîntuitorului la Școala și grădinița din Iacobini (comuna Brazii)

Serbare închinată Mîntuitorului la Școala și grădinița din Iacobini (comuna Brazii)
Comentează 0

Copilăria este perioada din viața fiecăruia cu cele mai multe amintiri frumoase, este perioada vieții cînd totul este atît de frumos, fără griji și gînduri, fiind iubiți și alintați de părinți și bunici deopotrivă de dimineața pînă seara. În copilărie totul este frumos, fantastic, o lume mirifică, cu zile nesfîrșite parcă în vacanțele de vară, la joacă de dimineață pînă apune soarele, iar primăvara zburdam ca mielușeii pe dealuri sau la pădure după ghiocei. Iarna însă era un basm frumos, totul era alb și nesfîrșit și de cum se așternea omătul luam "bîrjaica" (săniuța) de sfoară și mergeam pe deal la săniuș. Acasaă mai veneam doar cînd nu mai puteam de foame sau eram uzi la picioare.

Venirea lui Moș Crăciun în seara de ajun, cu bradul încărcat de bomboane și cadouri, este cea mai frumoasă seară din an, este seara magică, mult așteptată de toți copilașii. Este seara bucuriei pentru cei mici și cei mari,  pentru cei care primesc daruri, dar este seara bucuriei și pentru cei ce dăruiesc, bucurîndu-se că au putut face niște suflețele mici fericite, și de multe ori poate mai fericiți sînt cei ce dăruiesc, atunci cînd o fac cu sufletul curat. Cu siguranță și cei care au primit în micul lor staul pe Maria și Iosif să nască pe Mîntuitorul s-au bucurat, pentru că Regele, Regilor s-a născut și a venit pe lume în staulul lor, Dumnezeu i-a ales pe acei oameni să dăruiască un loc de înnoptat Fecioarei Maria și lui Iosif. Interesant este faptul că Biblia nu pomenește numele lor, au rămas în anonimat, dar de veacuri se pomenește de staulul lor, de faptul că micuțul copilaș s-a născut în ieslea lor din Bethleem. 

Cînd facem o bucurie, un cadou cuiva de multe ori nici nu ne dăm seama ce mult înseamnă pentru cel ce primește cadoul nostru, de aceea cînd putem face un bine cuiva este o bucurie pentru ambele părti, însă cea mai mare bucurie este faptul că s-a născut Isus Hristos, să ne mîntuiască nouă  sufletele. Am avut plăcerea să asist la serbarea copiilor de la Școala și grădinița din Iacobini am văzut copii fericiți și pot spune că a fost ca o reîntoarcere în timp, am retrăit clipele copilăriei și am retrăit în gînd parcă acele zile cînd s-a născut mîntuitorul, prin sceneta acelor copii minunați, care au pus mult suflet pe scenă și merită toată considerația. A fost un program frumos prezentat de copiii de la grădiniță care îți bucură sufletul doar privindu-i, urmați de clasele I-IV, iar mai apoi cei din clasele V-VIII, care au prezentat o scenetă, un program dedicat Nașterii Mîntuitorului.

Am mai observat un lucru și vreau să spun că am tot respectul și admirația pentru cadrele didactice de la Școala din Iacobini pentru faptul că s-a pus accent mult pe Sărbătoarea Nașterii Mîntuitorului și nu neapărat numai pe venirea lui Moș Crăciun cu cadouri, deși cadourile așteptau copilașii jos lîngă scenă, pentru că primăria Brazii, primarul și viceprimarul nu au uitat acest aspect și fiecare copil de la școală sau grădiniță a primit pachet din partea Primăriei Brazii. De fapt după serbare la școală fiecare copil a mai primit un cadou și din partea domnului Cătană Gheorghe, fost director la Liceul LOGOS din Timișoara (acum pensionar), un om care nu și-a uitat rădăcinile și copilăria petrecută în comuna Brazii la Mădrigești și care de 3 sau 4 ani este an de an alături de copiii comunei Brazii dăruindu-le cadouri de Crăciun. Dumnezeu să îl ocrotească pe acest om cu suflet mare. 

La  serbare au asistat fericiți părinți și bunici, dorind să fie alături de copilașii lor și ce poate fi mai frumos decît să îți vezi propriul copil pe scenă recitînd o strofă din poezioara pe care tu ca părinte l-ai învățat acasă cîteva seri la rînd, spunîndu-i că dacă e cuminte va veni și Moșu cu daruri. Au fost momente frumoase, momente de bucurie pentru toți cei care au asistat le serbarea acestor copii minunați care prin glasurile lor au vestit Nașterea Mîntuitorului nostru Isus Hristos. Aș vrea să felicit cadrele didactice pentru reușita acestui frumos program, pentru faptul că se implică în astfel de activități, dar în mod special pentru faptul că la Școala din Iacobini copiii sînt educați în spirit creștin, cu iubire de semeni, ducînd cu ei în suflet "Naștera Mîntuitorului din seara lui Crăciun".

Redacția ziarului www.arq.ro urează tuturor locuitorilor comunei Brazii, sărbători fericite și pline de iubire!

Galerie foto (186)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite