Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se așteaptă două ore la ieșirea din țară prin Nădlac II. Românii veniți acasă de Paște se întorc la muncă

Mii de români care lucrează în străinătate și au venit acasă pentru sărbători au început să se întoarcă în țările în care s-au stabilit, luni, când punctele de frontieră s-au aglomerat, la Nădac II și Cenad așteptându-se chiar și două ore pentru controlul documentelor.

Se așteaptă două ore la ieșirea din țară prin Nădlac II. Românii veniți acasă de Paște se întorc la muncă
Comentează 0

La aproape toate punctele de control de la frontiera cu Ungaria era aglomerație, luni la prânz, când mii de români au ajuns la ieșirea din țară.

Majoritatea sunt muncitori stabiliți în străinătate și care au venit pentru a petrece Paștele alături de familii, însă sunt și persoane care pleacă în excursii de o zi în Ungaria.

În Vama Nădlac II, timpii de așteptare, potrivit aplicației de pe site-ul Poliției de Frontieră, ajung la 90 de minute, însă unii șoferi au spus că au așteptat două ore.

Aplicația mai arată că la Cenad (Timiș) se așteaptă 120 de minute, iar la Salonta, Borș și Săcuieni se așteaptă 30 de minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Mihaela Leș, pe sensul de ieșire din țară au fost deschise nouă artere, în Nădlac II. Se va putea lucra la această capacitate până la ora 23,00, când va fi ridicată interdicția impusă de Ungaria pentru circulația automarfarelor, astfel că două artere vor fi rezervate transportului de mărfuri.

”Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se așteaptă mult, le recomandăm șoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu și Vărșand, unde nu este la fel de aglomerat”, a spus Mihaela Leș.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite