Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal la Prefectură pe tema CET-ului

La cererea liderului de sindicat CET, Doru  Lebădă, membru marcant al PSD, Prefectura a organizat o ședință a Comisiei de Dialog Social, având pe ordinea de zi situația critică în care se află din nou SC CET Arad SA, prin refuzul furnizării cantității de gaz din partea C-Gaz, în lipsa plății în avans a sumei de 8.5 milioane lei.

Scandal la Prefectură pe tema CET-ului
Comentează 0

Această plată în avans fiind în totalitate agreată de Prefectul Horgea și parlamentarii PSD.

Spre deosebire de ei, primarul Falcă nu permite ca cineva să impună arădenilor să achite în avans plăți pentru un serviciu atribuit Guvernului.

Ședința a început cu blamări și acuze, trei deputați PSD, un prefect numit de Guvernul PSD și un lider de sindicat, apropiat al PSD au sărit cu gura pe administrația locală. Specialiștii din sală au cerut oprirea circului și găsirea unei soluții, în condițiile în care duminică dimineață arădenii rămân în frig și fără apă caldă.

Primarul Falcă a explicat cum s-a ajuns în această situație, și anume din cauza neimplicării și a lipsei de interes a Guvernului față de situația CET-ului din Arad. După cum se știe că cea mai bună apărare este atacul, Prefectul Horgea urla, încercând să apere guvernul PSD, care a numit-o pe funcție.

Parlamentarii PSD, Căprar, Todor și Tripa făceau o dezbatere politică și aruncau lozinci electorale, uitând că se află la o masă rotundă, pe care se află o problemă presantă care necesită rezolvare imediată.

Între istericalele prefectului Horgea și sloganele electorale ale deputaților PSD, primarul Falcă a preferat să se retragă, nu înainte de a anunța că a luat direct legătura cu Ministrul Energiei, care nu fusese informat despre problema CET-ului, nici de către prefect, nici de către parlamentarii PSD și cu atât mai mult de către liderul de sindicat al CET,  Doru Lebădă.

Primarul Falcă a stabilit pe marți o întânire la București cu Ministrul Energiei pentru soluționarea problemei de la CET. Spre deosebire de cei de la Prefectură, care au anunțat ședința în ultimul moment și au transformat-o într-un circ politic, Falcă i-a invitat pe cei implicați în problema CET, să susțină cauza Aradului la București.

Să vedem ce vor face deputații PSD, atât de vocali pe plan local, dar după cum ne-am obișnuit lași pe plan național...

Am constatat cu stupoare că în perioadă de criză economică, Aradul a primit mai mulți bani de la Guvern decât în ultimii ani, în care PSD se laudă că România a avut și are creștere economică.

Până atunci vă prezentăm lista sumelor alocate CET-ului de către Guvernul României, dar și de către Primăria Arad, în perioada 2004-2017.

Lazăr Pană

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite