Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şase irakieni au fost găsiți la Nădlac într-un camion cu citrice (FOTO)

Șase cetățeni irakieni solicitanți de azil în România au încercat să iasă ilegal din țară prin Vama Nădlac, ascunși într-un camion care transporta citrice din Turcia în Belgia.

Şase irakieni au fost găsiți la Nădlac într-un camion cu citrice (FOTO)
Comentează 0

Autoritățile au depistat şase cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară prin PTF Nădlac II (autostrada pan-europeană), ascunşi într-un camion încărcat cu citrice, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de Poliția de Frontieră Arad.

Camionul era condus de un turc în vârstă de 39 de ani și transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, citrice din Turcia pentru o societate comercială din Belgia.

La controlul de la graniță, politiştii au constatat că sistemul de închidere a compartimentului de marfă prezintă urme de relipire, astfel că au deschis ușile semiremorcii pentru verificări amănunţite. Ei au descoperit şase bărbați ascunși printre lăzile cu citrice.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni,  cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii irakieni au urcat în camion”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit migranților irakieni acte de urmărire penală pentru infracțiunea de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc este cercetat pentru complicitate.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite