Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoarea Lavandei în centrul Aradului

Timp de trei zile, în centrul municipiului Arad, cultivatorii de lavandă vor expune buchete de lavandă dar și produse diverse care au la bază rețete din această plantă, în cadrul evenimentului „Sărbătoarea Lavandei“.

Sărbătoarea Lavandei în centrul Aradului
Comentează 0

„Sărbătoare Lavandei“ va avea loc în perioada 21-23 septembrie, în Piața Avram Iancu și se va desfășura în paralel cu Festivalul de artă medievală „Aradul la anul 1000“.

Organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad își propun să ofere o oază de relaxare, culoare, arome și frumos în centrul orașului pe care arădenii vor putea să o viziteze, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 12.00 și 23.00.

În cadrul evenimentului au fost invitați să participe cultivatori de lavandă din municipiul și județul Arad care vor expune și vor oferi pentru vânzare, în standuri, pe lângă buchetele de lavandă și produse obținute din lavandă: uleiuri esențiale, dulceață de diverse fructe cu lavandă, sirop, miere cu lavandă, creme cu lavandă, perinițe medicinale, săpunuri naturale.

Totodată, va fi expusă o gamă largă de decorațiuni interioare din lavandă: coronițe, aranjamente pentru interior și exterior, buchete, odorizante și lumânări, săculeți cu lavandă.

În apropierea perimetrului dedicat lavandei va fi amenajată și o zonă cu produse culinare, unde vor putea fi servite gustări diverse.

„Sărbătoarea Lavandei“ este un eveniment care are ca scop promovarea cultivatorilor de lavandă din municipiul și județul Arad, planta denumită și „aurul mov“ al agriculturii, care, în ultimii ani, este cultivată de tot mai multe persoane.

Lavanda este folosită ca plantă medicinală din vremuri îndepărtate, fiind cunoscute peste 100 de utilizări atât în industria farmaceutică cât și în industria cosmetică.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite