Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii sunt ținuți cu salarii de mizerie în mod intenționat pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru multinaționalele străine

La 20% la sută dintre românii care muncesc nu le ajunge salariul ca să-și acopere cheltuielile lunare. Mai mult, cifra reală a șomajului e de 49.5% (aprox. 5,2 milioane). Desigur o parte din acești șomeri ascunși de autorități, muncesc ce pot pe la țară ca să nu moară de foame.

Românii sunt ținuți cu salarii de mizerie în mod intenționat pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru multinaționalele străine
Comentează 0

CIFRELE OFICIALE ALE ȘOMAJULUI DIN ROMÂNIA SUNT COMPLET FALSE: SE NUMĂRĂ ÎN MOD MINCINOS DOAR CEI CARE SUNT ÎNREGISTRAȚI OFICIAL CA ȘOMERI

Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.

Românii, sunt alături de Bulgari, cei mai prost-plătiţi locuitori ai Uniunii Europene, relevă cifre făcute publice de site-ul de profil ECONOMICA.

Mulţi români trăiesc dintr-un salariu mizer din care nu pot nici măcar să îşi acopere cheltuielile de bază.

Iar cifrele oficiale demonstrează asta, românii ocupând primul loc din Uniunea Europeană din acest punct de vedere.

Aproape 20% dintre angajații din România nu câștigă un salariu suficient pentru a-și asigura traiul, atrage atenţia Comisia Europeană (CE).

Cu alte cuvinte 20% DINTRE ROMÂNI, DEȘI MUNCESC DIN GREU O LUNĂ DE ZILE, NU LE AJUNG BANII DIN SALARIU NICI MĂCAR SĂ MÂNÂNCE.

După România, Grecia (15%), Italia şi Spania (câte 12%) înregistrează cele mai ridicate procentaje de adulţi care au un loc de muncă, dar trăiesc la limita sărăciei, faţă de 9% la nivelul UE, potrivit raportului pregătit de Directoratul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune din cadrul CE.

Mai mult, situația e și mai gravă cu privire la LIPSA ACUTĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ

CIFRELE ȘOMAJULUI DIN ROMÂNIA SUNT COMPLET FALSE: SE NUMĂRĂ ÎN MOD MINCINOS DOAR CEI CARE SUNT ÎNREGISTRAȚI OFICIAL CA ȘOMERI

Dacă numărăm cam 5,5 milioane de pensionari și vreo 5,3 milioane de salariați, la care adăugăm în jur de 1,7 milioane de tineri sub 18 ani – foarte puțini datorită declinului demografic, și scădem aceste cifre dintr-un total de 18 milioane de cetățeni câți au mai rămas în țară din 22,5 de milioane care erau în 1989, obținem o cifră reală a șomajului de 5,2 milioane de șomeri (18 – 5,8 – 5,3 -1,7 = 18 – 12,8 = 5,2).

Din populația activă a țării șomajul real e de 49.5% ( 5,2 / (5,2 + 5,3) * 100 = 5,2 / 10,5 * 100 = 49.5% ).

Desigur o parte din ei mai muncesc ce pot pe la țară ca să nu moară de foame.

Românii câștigă de câteva ori mai puțin în comparație cu angajații statelor din Europa Centrală și de Est.

Astfel, români sunt codașii Europei la capitolul câștiguri din salarii, potrivit zf.ro.

Asta în timp ce, prețurile la benzină și la motorină sunt mai mari în România decât în Germania şi în Austria.

Citeste mai mult pe frip.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite