Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REFERENDUMUL propus de Klaus Iohannis a fost APROBAT ! Românii IES LA VOT !

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatul au dat marţi, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie.

REFERENDUMUL propus de Klaus Iohannis a fost APROBAT ! Românii IES LA VOT !
Comentează 0

Parlamentarii PNL şi USR au afirmat că sunt de acord cu solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, care este „justificată” şi „întemeiată”, în timp ce deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut că ar trebui să existe mai multe detalii în ceea ce priveşte întrebarea la care urmează să răspundă românii, în caz contrar s-ar ajunge la „neglijenţa în serviciu”.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, a precizat, la rândul său, că organizarea acestui referendum va costa aproximativ 250 milioane lei, dar sunt întrunite toate cerinţele prevăzute de lege.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat în 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

Parlamentul are la dispoziție, din momentul declanșării procedurilor de șeful statului, 20 de zile să dea un aviz.

Un referendum este validat dacă rata de participare este de cel puţin 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale, iar aprobarea se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot.

Sursa frip.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite