Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război total pe legile din Justiţie. Procurorii explică cum vom fi afectaţi

Reacţii în lanţ faţă de modificările legislaţiei penale. Aşa cum au promis, procurorii continuă să explice pe Facebook, cu cazuri concrete, cum îl va afecta pe omul de rând, dacă amendamentele aleşilor puterii devin realitate. 

Război total pe legile din Justiţie. Procurorii explică cum vom fi afectaţi
Comentează 1

Postările sunt însoţite de o fotografie care întruchipează, simbolic, justiţia îngenuncheată şi înjunghiată. Tot pe siteul de socializare se anunţă astăzi un eveniment inedit în Piaţa Victoriei. Oamenii vor să îşi pună benzi negre pe ochi şi să stea în tăcere timp de 30 de minute. "Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioși. Așa cum va deveni Justiția în România."explică organizatorii.

"Fosta ta colega de liceu, Maria, te sună seara târziu. Nu înțelegi mare lucru din hohotele ei de plâns, ci doar că te implora să o primești la tine pentru că nu poate să se ducă acasă la ea și la iubitul ei. (...) Reușești să înțelegi printre sughițuri că a vrut să scurteze drumul pe o străduță și să ajungă mai devreme acasă. Un bărbat a venit din spatele ei și a început să tragă de ea, a lovit-o cu pumnul în față, i-a pus mâna la gură, ea s-a zbătut, dar nu a reușit să scape, așa că el a întins-o pe jos, direct pe asfalt și a violat-o în spatele unei mașini. (...) dacă procurorul difuzează un portret-robot al făptuitorului sau oferă alte date în vederea identificării, comite o infracțiune pedepsită cu până la 3 ani de închisoare."

... a exemplificat pe siteul de socializare un procuror din Tulcea. Si cel mai renumit poliţist, Marian Godina s-a alaturat manifestului împotriva modificărilor Codurilor.

"-Alo, bună ziua, de la poliție vă sunăm, deranjăm?

-Nu, spuneți vă rog!

-Știți...sunteți cercetat pentru trafic de droguri...

-Da, știu, am fost anunțat încă de când m-a reclamat ăla. Abia aștept să audiați toți martorii, vreau să asist și eu la audieri, să-i văd și eu care sunt ăia, să le trimit niște bezele în timp ce declară...

-Noi v-am sunat să vă spunem că am dori să facem o percheziție domiciliară. Bănuim că vă așteptați la asta. Mâine sunteți acasă?

- Păi după ce am fost anunțat că se face o investigație, normal că mă așteptam să vină mascații, că doar nu-l așteptam pe Moș Gerilă cu renii. Totuși, mâine am ceva treabă, nu puteți să ajungeți poimâine?

-Ok. O zi bună!

-Auziți? Vedeți că las ușile deschise, să nu mai dea băieții ăia negri cu berbecul, că acum un an, când erau legile ălea tâmpite de veneați prin surprindere, mi-au dat de mi-au scos ușa cu tot cu toc."

... a scris Godina pe Facebook. Luni, magistraţii din mai multe judeţe din ţară vor ieşi în faţa instanţelor îmbrăcaţi în robe pentru a-şi arăta opoziţia faţă de amendamentele parlamentarilor de la putere. Şi tot mâine Asociaţia Procurorilor din România va trimite Legislativului un document în care face mai multe observaţii punctuale la aceste propuneri care au stârnit atât de multe controverse.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite