Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD și Adela Cristea dezinformează din nou!

PSD și Adela Cristea, susținătorii lui Dragnea din campania electorală 2016, vin din nou cu minciuni. De această data referitoare la Piața Catedralei și viitorul său.

PSD și Adela Cristea dezinformează din nou!
Comentează 0

O simplă verificare pe site-ul Primăriei Municipiului Arad scoate la iveală o serie de documente care vin în contradicție cu zvonurile aruncate de PSD Arad, Adela Cristea și alte entități prost informate.

Din documentele municipalității reiese clar că reprezentanții PSD din Consiliul Local au votat ÎN UNANIMITATE toate proiectele privind Piața Catedralei. Pesemne domnii consilieri PSD au uitat ce au votat, ba mai mult au uitat să o informeze despre votul dat și pe asociata lor, Adela Cristea. 

Mai jos găsiți documentele la care făceam referire:

Consiliul Local Municipal a votat în unanimitate Hotărârea nr 168 din 21.07.2010 privind aprobarea Studiului de realizare a Axei pietonale între Piaţa Avram Iancu şi Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare prin Piaţa Catedralei - Proiect ViTo -Dezvoltarea oraşelor istorice vitale din regiunile Europei Centrale şi de Est. Proiectul face parte din programul de cooperare transnaţională, Axa de cooperare 4- Dezvoltarea sinergiilor transnaţionale ale zonelor cu potenţial. Prin proiectul ViTo, se dorește, printre alte aspecte, crearea unei zone turistice cu includerea zonei pietonale pe traseul Piaţa Avram Iancu, Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare prin Piaţa Catedralei urmat de proiectul tehnic pentru strada Meţianu.

Concluzie în urma revizuirii Hotărârii nr 168 din 21.07.2010: nu existe nicio mențiune despre amplasarea unui supermarket în Piața Catedralei sau în oricare altă zonă considerată turistică, istorică.

În 2012 CLM aprobă, în unanimitate, Planului Urbanistic Zonal,,Piaţa Catedralei din Municipiul Arad” prin Hotărârea nr 244 din 13.11.2012, care prevede Creşterea suprafeţelor destinate pietonilor până la maxim funcţional în zonă ; Schimbarea înfăţişării Pieţei Catedralei, pentru punerea în valoare a cadrului arhitectural-urbanistic valoros, Realizarea unei strânse legături pietonale între Piaţa Catedralei, str.Meţianu, Piaţa Sârbească, Parcul Reconcilierii Româno- Maghiare, zone limitrofe , străzi existente ; Amenajarea ambientală diurnă a Pieţelor Avram Iancu, Catedralei şi a străzii Meţianu,  Dezvoltarea spaţiilor verzi în zona şi a zonelor destinate pietonilor, crearea unor zone destinate petrecerii timpului liber în cadru urban.

Deci, nici în acest document nu se menționează nimic despre demolarea Pieței Catedralei, ba din contră, se dorește realizarea peisajului complet de punere în valoare a zonei PIAŢA CATEDRALEI.

Hotărârea 201 din 30.09.2014, referitoare la Plan urbanistic pentru zonă construită protejată, Zona Monumente Protejate Arad, care  a trecut în unanimitate de votul CLM, menționează ca unul dintre principalele obiective  valorificarea potenţialului comercial al parterelor existente destinate comerţului.

Astfel că existe trei documente din trei mandate dferite ale consilierilor locali arădeni, toate votate în CLM în unanimitate, în care nu există niciun fel de mențiune a mutării sau desființării Pieței Catedralei, ba din contră toate proiectele vis-a-vis de această zonă, considerată istorică, fac referire la protejarea și conservarea sa în folosul arădenilor.

În concluzie, recomandăm celor interesați de soarta Pieței Catedralei să consulte pe site-ul Primăriei Arad documentele oficiale și să nu aplece urechea la minciunile aruncate de PSD pentru a câștiga capital politic și nici la cele menționate de doamna Adela Cristea,la rândul său dorind doar atragerea unui capital de imagine.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite