Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD nu face nimic pentru o cursă TAROM pe Aeroportul Arad

Consiliul Judeţean constată că domnul Ioan Gligor, consilier judeţean aparţinând PSD, are ca preocupare permanentă şi ostentativă de a critica activitatea CJA şi a instituţiilor subordonate. Adevăratul rol al unui consilier judeţean este să răspundă nevoilor cetăţenilor, al celor care l-au votat în această funcţie. Mai mult, să promoveze proiecte, să găsească soluţii, să se implice în rezolvarea problemelor.

PSD nu face nimic pentru o cursă TAROM pe Aeroportul Arad
Comentează 0

Activitatea domnului consilier judeţean Ioan Gligor, în cei cinci ani de când ocupă această funcţie, s-a limitat la a critica, de cele mai multe ori nejustificat, de a polemiza, de a boicota unele şedinţe, prin părăsirea ostentativă a sălii, ca un dispreţ faţă de cetăţenii care l-au votat. Consilierul judeţean Gligor nu are absolut nici o realizare, personală sau împreună cu colegii, care să aducă un plus judeţului Arad. Mai mult, prin votul său negativ, a încercat deseori să obstrucţioneze proiectele de hotărâre care vizau dezvoltarea judeţului Arad.

Acum, de la „pupitrul” politic al PSD, printr-un comunicat de presă, are din nou o atitudine critică, ţinta fiind de această dată Aeroportul Arad. Folosind cuvinte mari, care nu se regăsesc în limbajul său uzual, Ioan Gligor găseşte că suma destinată Aeroportului Internaţional Arad este prea mare, raportată la activitatea actuală. O atitudine specifică activităţii sale, rezumată în ZERO realizări! Deşi, prin poziţia sa politică, Ioan Gligor s-ar putea implica, ar putea promova Aeroportul arădean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad a făcut un apel public parlamentarilor pentru a solicita introducerea unor curse TAROM, pe ruta Arad-Bucureşti. Ar fi un prim pas, important şi realizabil. Cu atât mai vizibil ar putea fi rolul consilierului judeţean PSD Ioan Gligor, care ar putea face lobby pe lângă colegii săi de partid din Parlament. TAROM este o companie de stat, în subordinea Ministerului Transporturilor. Avem Guvern PSD, ministru PSD, majoritate parlamentară PSD – ce-i împiedică pe domnii de la PSD Arad, în frunte cu Ioan Gligor, să propună măcar o astfel de cursă TAROM? Răspunsul e simplu: nepăsarea faţă de Arad, faţă de arădeni. E de preferat să stea deoparte, să arate cu degetul, să critice, să mai aducă şi acuze nefondate.

Pentru conformitate, conducerea Aeroportului Internaţional Arad, prin directorul interimar Mircia Grec, a adus precizări clare referitoare la afirmaţiile din comunicatul domnului consilier judeţean Ioan Gligor, remis presei în 18.10.2017, pe care le prezentăm în cele ce urmează:

„Lista de investiţii a fost aprobată de Consiliul Judeţean Arad odată cu aprobarea bugetului Aeroportului Arad pe anul 2017. Toate poziţiile din listă sunt necesare. Bugetul alocat serviciului de pază este în conformitate cu Legea nr.333/2003 cu completările şi modificările ulterioare. Fiind un obiectiv de importanţă deosebită este obligatorie paza cu firmă specializată şi autorizată conform legii. Domnul Gligor Ioan ar trebui să ştie acest lucru fiind un fost lucrător al structurii de control AT–AD, pe Aeroportul Arad. Alte poziţii din lista de investiţii au fost bine justificate la momentul aprobării bugetului şi sunt absolut necesare”, se arată în precizarea directorului interimar Mircia Grec.

Lazăr Pană


Scrie un comentariu

trimite