Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protestele de aseară din România au ţinut prima pagină a presei internaţionale

Cel puţin 200.000 de persoane au ieşit pe străzile din Bucureşti şi alte oraşe, pentru a protesta faţă de adoptarea proiectului de lege privind graţierea şi ordonanţa pentru modificarea Codurilor Penale, în cea mai mare mobilizare din 1989 şi până acum, potrivit presei internaţionale.

Protestele de aseară din România au ţinut prima pagină a presei internaţionale
Comentează 0

Protestele din România nu au rămas neobservate de presa occidentală, o serie de publicaţii internaţionale scriind ample articole despre acestea.

”În Bucureşti, capitala României, a avut loc unul dintre cele mai mai proteste anti-guvernamentale după aprobarea unui decret care ar putea elibera din închisoare zeci de oficiali”, informează BBC News.

”Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, nu să fie anulată. Urmărim ultimele evenimente din România cu mare îngrijorare”, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, citat de BBC.

BBC notează că Bucureştiul a cunoscut unul dintre cele mai mari proteste din toate timpurile, după ce puterea a dat o ordonanţă de urgenţă care a relaxat legislaţia anticorupţie, intens criticată şi în străinătate. Publicaţia aminteşte că aproximativ 150.000 de persoane au stat mai multe ore în faţa Guvernului în Bucureşti, înfruntând temperaturile negative şi strigând, printre altele, "Hoţii!", "Ruşine!" sau "Demisia!".

Citește mai mult pe mediafax.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite