Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest fără precedent pentru autostrăzile A7 și A8. Sute de mașini pleacă din Moldova spre Capitală

Protest pentru autostrăzi. Peste 1.000 de mașini au plecat din Iași spre București.

Protest fără precedent pentru autostrăzile A7 și A8. Sute de mașini pleacă din Moldova spre Capitală
Comentează 0

Protest pentru autostrăzi Grupul de inţiativă civică "Împreună pentru A8" şi Asociaţia "Moldova vrea autostradă" organizează, sâmbătă, un marş motorizat spre Bucureşti, la care sunt aşteptate până la 1.000 de vehicule, cu scopul de a atrage atenţia asupra faptului că Moldova nu se poate dezvolta fără autostradă.

Organizatorii precizeaza ca la protestul auto vor participa sute de persoane din zona Moldovei. Numai din Iasi pornesc catre sediul Guvernului peste 100 de masini si motociclete.

Protest pentru autostrăzi  "Din anul 2007, de când s-a dat startul construirii infrastructurii mari în zona Moldovei, nu numai că nu s-a construit niciun metru de autostradă, dar nu există în acest moment nici măcar contracte încheiate pentru refacerea studiilor de fezabilitate. Mai grav: nu sunt nici măcar fixate date clare pentru licitarea acestor contracte!", se arată într-un comunicat al organizatorilor. Asociaţiile au explicat că, în cazul autostrăzii A8 (Iaşi - Târgu Mureş) au fost anulate până acum două studii de fezabilitate, situaţia fiind în momentul de faţă tot la punctul zero, după 11 ani, exact ca în 2007. Organizatorii spun că A8 este vitală pentru Moldova, pentru că leagă această regiune de rutele europene. În ceea ce priveşte A7 (Ploieşti - Suceava), au fost amânate licitaţiile pentru studiile de fezabilitate de 16 ori în 5 ani. „Protestul atrage atenţia Guvernului României, Ministerului Transporturilor, CNAIR, că lipsa autostrăzilor blochează investiţiile regionale, creează subdezvoltare, dezechilibre la nivelul României, generează emigrări masive ale forţei de muncă - şi că răbdarea celor 7 milioane de români, din Moldova şi restul judeţelor care depind economic de A7 şi A8, s-a terminat", se mai arată în comunicat. Organizatorii protestului au solicitat o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, cu scopul de a primi garanţii oficiale ferme şi o foaie de parcurs cu termene şi acţiuni clare pentru deblocarea construcţiei autostrăzilor A8 şi A7.

Protest pentru autostrăzi "Vehiculele participante la marş se vor deplasa pe două coloane începând cu ora 7,00, din municipiul Iaşi, vor tranzita judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Ilfov şi intenţionează să staţioneze în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Pe traseele de deplasare, cele două coloane motorizate se vor completa cu noi vehicule din judeţele tranzitate şi se vor regrupa la Tişiţa, judeţul Vrancea", informează, vineri, Centrul Infotrafic.

Protest pentru autostrăzi Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste disciplină în trafic, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu efectueze manevre periculoase şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi în teren.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite