Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Proiectul ”Cu drag pentru viitor”

Proiectul ”Cu drag pentru viitor”
Comentează 0

Asociația Cetatea Voluntarilor Arad a prezentat astăzi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, stadiul lucrărilor din cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, derulate prin proiectul ”Cu drag pentru viitor”.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența președintelui Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ec. Carmen Lucuța, a unora dintre sponsorii proiectului (Arhiepiscopia Aradului, Westfield Arad, Solaris și Bianca Morariu) și a reprezentanților mass-media.

Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca a precizat că: „Astăzi am fost prezent la unul dintre cele mai frumoase momente care vizează sistemul de sănătate arădean, aşa cum au mai fost aducerea RMN-ului la Arad sau demararea proiectului de prevenţie a cancerului mamar. Acest demers, al Cetăţii Voluntarilor, nu înseamnă doar renovarea unei secţii, practic o reabilitare în toată regula, ci faptul că am unit comunitatea arădeană. Implicarea Bisericii înseamnă un pas important, dar toţi trebuie să conştientizăm şi să ne unim eforturile pentru a avea un sistem de sănătate eficient în Arad.

Consiliul Judeţean a investit, începând cu anul 2010, peste 20 de milioane de euro în Spitalul Judeţean, din fonduri proprii şi fonduri europene. Cea mai importantă achiziţie de dată recentă, a Consiliului Judeţean, este un aparat RMN, care va salva vieţi. Am construit un spital TBC nou, singurul din România construit de o administraţie judeţeană! Am depus la Compania Naţională de Investiţii proiectul pentru un spital de pediatrie în valoare de 41 de milioane de euro. Consiliul Judeţean Arad a depus proiecte pentru construcţia unui spital nou de Psihiatrie la Căpâlnaş şi pentru o secţie de Oncologie, care sperăm să fie finanţate printr-un program guvernamental: PNDL. Valoarea celor două proiecte este de 44 de milioane de lei. Prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria, Consiliul Judeţean Arad va beneficia de un proiect în domeniul sănătăţii în valoare de 1 milion de euro. Prin acest proiect se va moderniza şi dota secţia Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Am depus un proiect, tot din fonduri europene, prin POR, în urma căruia Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 1.500.000 de euro. Proiectul cuprinde lucrări de modernizare/ extindere şi dotare cu echipamente medicale: se va extinde clădirea UPU şi se vor achiziţiona un computer tomograf (CT), un aparat de radiologie digitală şi un ecograf cu aplicaţii cardio.

Sunt investiţii, realizări şi proiecte ale administraţiei, dar cerinţele pentru un sistem de sănătate performant sunt mult mai mari. Tocmai de aceea avem nevoie de unitate, de solidaritate. Reabilitarea secţiei de Boli Infecţioase Copii, prin efortul nostru, al tuturor, este un semnal că împreună – administraţie, biserică, societate civilă, mediul economic – putem contribui la dezvoltarea şi modernizarea sistemului sanitar arădean. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect: voluntarilor, Arhiepiscopiei Aradului, firmelor implicate şi, nu în ultimul rând, reprezentanţilor Spitalului Judeţean”.

 

Anamaria Nyeki, președintele Asociației Cetatea Voluntarilor Arad a vorbit despre stadiul lucrărilor și a ținut să mulțumească celor care s-au implicat în proiect: ”În prezent am finalizat 50% din lucrările prevăzute în proiect. Mai avem acum zugrăvirea pereților, montarea covorului pvc, instalațiile sanitare, instalarea glasvandurilor, decorul și instalarea fluidelor medicale. Vreau să mulțumesc astăzi tuturor sponsorilor, care până în acest moment au răspuns apelului nostru deoarece prin eforturile lor putem acum renova Compartimentul Boli Infecțioase Copii. Mulțumim totodată Arhiepiscopiei Aradului care a făcut o colectă impresionantă în toate parohiile județului, însumând în total, un miliard de lei. În continuare mai avem mare nevoie de ajutorul comunității arădene pentru a putea finaliza acest proiect, și aici mă refer la reabilitarea parterului și a subsolului clădirii.”

 

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ec. Carmen Lucuța a ținut să mulțumească atât inițiatorilor proiectului cât și tuturor celor care au contribuit financiar: ”Salut inițiativa Asociației Cetatea Voluntarilor Arad pentru că și-a îndreptat atenția înspre spitalul nostru. Mulțumesc totodată tuturor celor care, din puținul lor au donat pentru ca micuții care ajung la spital să beneficieze de condițiile necesare. Ne bucurăm că până la urmă acești bani au ajuns să fie direcționați spre Compartimentul Boli Infecțioase Copii deoarece, așa cum bine știți și dumneavoastră, aici era nevoie de reabilitare. Mă bucur că  lucrările se derulează într-un ritm susținut și sperăm ca în cel mai scurt timp spațiul să fie dat spre folosință. Vă mulțumesc pentru că v-ați implicat în acest proiect frumos iar gestul pe care l-ați făcut demonstrează grija pentru aproapele nostru. ”

 

Sponsorii prezenți la eveniment au vorbit, la rândul lor despre motivul pentru care au decis să se implice în proiectul ”Cu drag pentru viitor” și au reconfirmat că vor continua să fie alături de asemenea campanii cu impact în comunitatea locală.

 

..........................................

 

Galerie foto (3)

Scrie un comentariu

trimite