Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Iohannis îngroapă definitiv controversata OUG 13. A promulgat respingerea Legii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de respingere a OUG 13 şi pe cea de aprobare a OUG 14, anunţă Administraţia Prezidenaţială. Potrivit procedurii, urmează ca cele două legi să fie publicate în monitprul Oficial. Joi, preşedintele i-a spus premierului Grindeanu că astfel sunt întrunite ”toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei”.

Președintele Iohannis îngroapă definitiv controversata OUG 13. A promulgat respingerea Legii
Comentează 0

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 februarie, următoarele decrete:

  • Decret pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală;
  • Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

 Klaus Iohannis a declarat joi, la ceremonia depunerii jurământului de către noii miniştri că tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14 şi a anunţat că le va promulga vineri.

”Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei. Am menţionat într-o alocuţiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mişcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală şi în interesul României din partea Guvernului, şi consider că ele sunt întrunite”, i-a spus preşedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi "pentru" şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi "pentru" şi trei abţineri. Camera este forul decizional pentru ambele legi.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite