Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Peste 20 de migranți au forțat granița, la Nădlac. Au fost urmăriți și prinși pe câmp

Un grup format din 21 de migranți solicitanți de azi în România a fost depistat, în noaptea de marți spre miercuri, încercând să treacă granița spre Ungaria pe un câmp din apropiere de Vama Nădlac.

FOTO | Peste 20 de migranți au forțat granița, la Nădlac. Au fost urmăriți și prinși pe câmp
Comentează 1

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au prins 21 migranți solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Acțiunea a fost organizată de către poliţiştii de frontieră de la Arad, Nădlac şi  Turnu, care au fost ajutați de jandarmi.

După miezul nopții, au fost observate mai multe peroane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, în zona Vămii Nădlac.

Polițiștii au pornit în urmărirea suspecților, care au fost reținuți la aproximativ o sută de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, fiind conduși la sediul Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

”S-a stabilit că grupul era format din opt  bărbaţi, patru femei  şi nouă copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 45 de ani, originari din Irak, Iran, Siria şi Pakistan. Cei în cauză sunt solicitanţi de azil în România si au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Mihaela Leș.

Autoritățile au întrerupt călătoria migraniților, iar cei adulți sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite