Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PERCHEZIȚII ÎN ARAD în legătură cu o grupare care se ocupa de falsificarea de carduri bancare. Șapte suspecți sunt reținuți

Procurorii DIICOT au efectuat 18 percheziții în Arad și alte orașe, iar şapte persoane suspectate că au format o reţea internaţională de falsificare a cardurilor bancare au fost reținute.

PERCHEZIȚII ÎN ARAD în legătură cu o grupare care se ocupa de falsificarea de carduri bancare. Șapte suspecți sunt reținuți
Comentează 0

„Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Arnăutu George, Bârcea Emil, Bere Paul Ioan Mircea, Bucin Radu-Nicolae, Musteaţă Ionel-Laurenţiu, Musteaţă Ovidiu-Gabriel Şi Ungur Petru-Dumitru pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, deţinerea de dispozitive în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani”, arată un comunicat remis de DIICOT.

Procurorii spun că, începând cu anul 2015, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în confecţionarea de echipamente de tip skimming, atât hardware cât şi software. Cu ajutorul acestora au reuşit falsificarea cardurilor în ţări din Uniunea Europeană, cu precădere Franţa şi Belgia unde au montat dispozitivele la POS-uri în special din staţiile de combustibil. Apoi, datele obţinute erau folosite pentru colonarea cardurilor cu ajutorul cărora se făceau plăţi frauduloase, mai arată anchetatorii.

Cardurile clonate astfel au fost folosite pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Taiwan, Nepal şi Filipine.

Procurorii şi poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română au identificat 47 de persoane implicate în reţea. De altfel gruparea, spun anchetatorii, era organizată pe diferite zone infracţionale. O parte a membrilor se ocupa de producerea echipamentelor de skimming, alţii montau echipamentele la bancomate sau staţii de benzină, existau membri ai grupării care se ocupau de falsificarea cardurilor bancare şi efectuare, iar alţii se ocupau de retragerea numerarului de la bancomate.

Au fost organizate 18 percheziţii domiciliare în Arad, Oradea, Cluj, Mureş, Craiova şi Satu Mare, fiind ridicate telefoane mobile, calculatoare, medii optice de stocare, precum si bani, 40.500 euro şi 11.500 USD. De asemenea, pe raza judeţului Cluj a fost identificat un laborator destinat producerii de echipamente de skimming.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, procurorii  DIICOT – Structura Centrală  au dispus cercetarea sub control judiciar faţă de alţi 6 inculpaţi din aceeaşi grupare.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite