Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru obiceiuri matinale care te îngraşă fără să-ţi dai seama. Renunţă la ele ACUM!

Cu puțină atenție și disciplină, obiceiurile tale matinale te vor ajuta să obții silueta dorită și să te bucuri de o stare de sănătate perfectă.

Patru obiceiuri matinale care te îngraşă fără să-ţi dai seama. Renunţă la ele ACUM!
Comentează 0

Se spune „cine se trezește de dimineață ajunge departe”. Ei bine, da, este adevărat. Obiceiurile tale matinale pot fi cel bun aliat sau cel mai mare dușman atât al sănătății tale, cât și al siluetei.

Dacă și tu ai obiceiurile descrise mai jos, atunci ai nevoie de o schimbare:

Îți place să te trezești mai târziu

Nu mai este niciun secret faptul că lipsa somnului stimulează secreția de cortizon, hormon resposabil cu stresul din organism și că, în felul acesta, suntem mai predispuși la a consuma mai multe produse nesănătoase, care își pot pune amprenta pe silueta ta și nu numai.

Însă orice medalie are un revers al ei, iar studiile cu privire la câte ore este indicat să dormim pe noapte au ajuns la concluzia că mai mult de 10 ore de somn ajută indicele de masă corporală să crească, astfel că mai bine bagă-te în pat înainte de miezul nopții și nu pierde răsăritul, pentru a avea echilibru și energie în toate.

Nu te cântărești

Practic, în felul acesta vei reuși să îți controlezi mult mai ușor greutatea și asta se datorează faptului că îți vei începe ziua conștientizând că ai un target de atins în ceea ce privește sănătatea ta.

Metoda cântarului dimineața te poate ajuta să te ții la distanță de tentațiile culinare de peste zi.

Pe măsură ce începi să slăbești, vei începe să privești cu alți ochi această metodă de menținere a sănătății tale.

Sari peste micul dejun

Un mic dejun echilibrat care să conțină proteine, carbohidrați și un pic de dulce te va ajuta să cazi mai greu tantațiilor culinare peste zi și te vei bucura mai mult timp de senzația de sațietate.

Ține cont de faptul că prima masă a zilei este de cele mai multe ori responsabilă de doza ta de energie de peste zi.

Alegi cafeaua în mod greșit

Cafeaua poate fi atât aliatul siluetei tale, cât și cel mai crunt dușman. Totul ține de alegerile pe care le faci la prima oră a dimineții.

Astfel, dacă nu îți prepari singur cafeaua acasă și o servești în oraș, evită pe cât posibil băuturile pe bază de cafea de genul cappuccino, frappuccino sau cafe latte. Acestea îți vor furniza foarte multe calorii încă de la prima oră a dimineții și îți va încetini metabolismul.

Ține cont de faptul că o cafea neagră, simplă fără nimic altceva nu îți va furniza decât două calorii, deci dacă ai câștigat un surplus de kilograme de a lungul vremii, acordă o atenție sporită obiceiurilor tale matinale.

Află ce conține un mic dejun proteic, rapid și sănătos AICI


Scrie un comentariu

trimite