Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PASUL 8: Și noi ... cum mâncăm? Fructele

PASUL 8: Și noi ... cum mâncăm?  Fructele
Comentează 0

             Am ales să abordez această temă banală (mâncăm fructe de când ne știm...) deoarece mulți dintre noi nu știm când și cum se mănâncă corect fructele. Corpul țipă disperat după fructe, noi le consumăm și observăm că nu ne fac bine.

 

            Dădătoare de viață și energie, fructule sunt cele mai binefacătoăre alimente, fiind printre  cele mai importante bunătăți pe care le putem consuma. Strămoșii noștri au mâncat numai fructe mii de ani de ani. Din studierea dinților fosilizați rezultă că primii oameni nu mâncau nici carne, nici semințe, nici tulpini, nici rădăcini sau frunze, ci fructe. Ei erau fructivori și, fără excepție, timp de mii de ani au mâncat numai fructe.

 

            Demonstrat fiind faptul că fructul este alimentul la care omul este adaptat biologic pentru a putea să îl consume, este important să ne punem zilnic întrebarea: Câte fructe am consumat astăzi?

 

            În următoarele rânduri am să aprofundez, exemplificând când să... și când să nu... consumăm fructe!

 

            Obiceiul de a mânca fructe la sfârșitul mesei este nesănătos. Când sunt combinate cu alte alimente, fructele perturbă digestia și își pierd astfel majoritatea vitaminelor. Gândiți-vă ce se întâmplă cu un măr tăiat felii, pus pe un calorifier încălzit și lăsat acolo câteva ore...? Același efect îl are și consumul de fructe după masă. Imediat cum fructul vine în contact cu mâncarea din stomac și cu sucurile digestive, întreaga masă de alimente începe să se “strice”. Orice proteină din stomac va putrezi, orice carbohidrat va fermenta. Totul devine acid și știm deja că un organism acid este un organism nesănătos!

Important de reținut și respectat este regula de a nu combina fructele cu nici un alt aliment!!

 

            Fructele clasificate botanic drept “acide” (portocale, ananas, grapefruit etc), ca, de altfel, toate fructele odată ajunse în stomac devin alcaline - dacă se consumă pe stomacul gol. Ele, neutralizează, ca și vegetalele crude, acizii care se formează în corp.

 

            Un corp toxic acid se poate recunoaște după: balonare, greutate excesivă, păr încărunțit, chelire, izbucnire nervoasă, cercuri negre sub ochi, riduri premature pe față sau ulcerări.

 

            Și acum putem deduce că fructele se mănâncă crude, neprocesate, cât mai bio și ideal pe stomacul gol! Doar consumate corect fructele curăță organismul și ajută la scăderea în greutate,  ducând la o incredibilă întinerire, longevitate, sănătate și energie!

Cu mult drag,

 

Adelina Roșu

Contact: adelina.remodelare@gmail.com

 

 


Scrie un comentariu

trimite