Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parada Clătitelor la Moneasa - ediția XVIII (28.07.2018)

Parada clătitelor este cel mai așteptat și apreciat eveniment de peste an de la Moneasa, deși stațiunea  este gazda multor evenimente culturale și gastronomice în decursul unui an, însă Parada Clătitelor are un farmec și un loc aparte.

Parada Clătitelor la Moneasa - ediția XVIII (28.07.2018)
Comentează 0

Cu puțin timp în urmă, Moneasa a fost gazda primei ediții a festivalului FOLK, un eveniment care se dorește a fi cel puțin la nivelul festivalului de la Bulci, însă acolo la poale de munte, într-un cadru natural foarte frumos, cel mai probabil va avea un impact mult mai mare în viitor, fiind vorba de o stațiune climaterică.

Dar iată că a venit vremea clătitelor și când încep a se încinge pe plite, stațiunea balneoclimaterică Moneasa devine foarte aglomerată pentru că acolo, la poale de Codru-Moma, se adună nu numai cei care își fac sejurul  în Moneasa, sau cei din județul Arad, ci vin vizitatori și din Timiș, Bihor, Hunedoara, Alba, sau Ungaria.

Este un festival nu numai gastronomic, ci mai degrabă și unul cultural pentru că pe parcursul a două zile,  Moneasa este în sărbătoare, o sărbătoare care a depășit de mult limitele județului Arad.

Dacă a doua zi, Primăria Moneasa a fost organizatorul programului folcloric cu cântec, joc și voie bună, cu muzică populară de excepție ca de fiecare dată, în prima zi, organizatorul evenimentului este Centrul Cultural Județean Arad care de fiecare dată organizează un program cultural artistic în care se promovează tinerele vlăstare - copiii,  pentru că ei sunt viitorul nostru.

Iată că Centrul Cultural Județean Arad este alături de aceste tinere talente, astfel programul artistic de sâmbătă, 28.07.2018, s-a desfășurat cu  concursul copiilor de la Școala Populară de artă și Palatul copiilor și elevilor din Arad, iar seara de la ora 21.00, prezentă pe scenă a fost Mirabela Dauer care a interpretat un calup de piese foarte îndrăgite din repertoriul dânsei, cântece care au trezit în noi toți nostalgia, dragostea și poate dorul după anii în care aceste frumoase melodii  au fost șlagăre.

Grădina de vară a fost plină, sau mai bine spus neîncăpătoare pentru că inclusiv dincolo de ușa grădinii erau foarte mulți care o ascultau cu drag pe Mirabela, iar în fața scenei tinerii dansau pe ritmul muzicii.

Piesele „În grădina lui Ion” sau „Te aștept să vii” au fost deosebit de apreciate de public, iar telefoanele mobile captau nesățioase imagini cu draga noastră Mirabela Dauer, cea care multora dintre noi ne-a făcut tinerețea mai frumoasă prin cântecele ei. Prezența ei pe scena din Moneasa  a fost o adevărată bucurie pentru toți și nu ne rămâne decât să felicităm organizatorii acestui eveniment.

Trebuie amintit că domnul Bulbuc Ionel, directorul CCJA și doamna Ioana Engelhardt, șef serviciu proiecte împreună cu echipa Centrului Cultural Județean Arad, se împlică foarte mult în aceste frumoase evenimente, în același timp investesc în promovarea noilor talente din rândul copiilor. Drept urmare rezultatele nu întârzie să apară, iar reușita acestor frumoase evenimente este întotdeauna un câștig și un pas în față pentru noi toți datorită promovării muzicii adevărate, de bun gust.

Era târziu în noapte când ultima piesă înterpretată sâmbătă de Mirabela Dauer a răsunat armonios peste poala pădurilor și peste Moneasa, ducând parcă în văzduh frumoasele noastre trăiri de altă dată.

Galerie foto (640)

Articole asemanatoare