Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

OROARE LA MAILAT. Cranii și oase de copii au fost găsite în curtea unei case în timpul unor săpături

OROARE LA MAILAT. Cranii și oase de copii au fost găsite în curtea unei case în timpul unor săpături
Comentează 0

Osemintele unor adulți și copii au fost descoperite miercuri după amiaza în curtea unei case din Mailat în timpul unor săpături. Proprietarii voiau să construiască un prister, iar la o adâncime de aproximativ un metru, au descoperit  zeci de oase și câteva cranii.

Speriați, oamenii au sunat la poliție, iar criminaliștii fac cercetări la fața locului.

UPDATE:

Medicii legiști au ridicat rămășițele umane, însă nu pot spune acum ce vechime au. Localnicii au diverse ipoteze: crimă într-o pivniță, victime ale războiului sau ale unei epidemii.

Ipoteza unei crime pare cea mai fantezistă, însă cei care au săpat au descoperit și urmele unui zid din cărămidă. Ei cred că în această presupusă pivniță au fost ținuți câțiva oameni până când au murit sau cadavrele acestora ar fi fost ascunse acolo.

Sătenii mai cred în posibilitatea ca rămășițele să aparțină unor victime din al doilea război mondial.

”E o groapă comună, probabil au murit în război. Sunt mult mai multe oase în pământ, dar nu mai avem voie să săpăm până la finalizarea anchetei”, a spus un membru al familiei care a cumpărat de curând casa.

O localnică se gândește la epidemia din 1600 care a distrus satul: ”Mailat a fost repopulat abia pe la 1800 pentru că după epidemia în care au murit aproape toți sătenii nu s-a mai locuit în zonă mai mult de un secol”.

Polițiștii au început o anchetă, dar așteaptă rezultatele unei expertize ce va fi efectuată de către medicii legiști pentru datarea osemintelor.

 

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite