Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Operațiune de salvare aproape de Moneasa. Cinci turiști din Ungaria, pierduți în zona montană

Cinci turiști din Ungaria, între care un minor, au fost salvați după o căutare de două ore la care au participat, vineri, importante forțe din județele Arad și Bihor, după ce vizitatorii au cerut ajutor la 112, pentru că s-au pierdut în zona montană Moneasa, scrie News.ro.

Operațiune de salvare aproape de Moneasa. Cinci turiști din Ungaria, pierduți în zona montană
Comentează 0

Cinci turiști maghiari au sunat la 112, vineri în jurul orei 14,40, cerând ajutor după ce s-au pierdut în zona montană de la limita județelor Arad și Bihor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” Bihor, Camelia Roșca, a declarat, corespondentului News.ro, că este vorba de un grup format din patru adulți și un minor, adolescent.

Conform sursei citate, cei cinci maghiari au intrat în țară prin Salonta și mergeau în stațiunea Arieșeni, însă au greșit direcția și s-au îndreptat spre Moneasa, stațiune din județul Arad, situată la limita cu Bihor.

Grupul a ajuns pe un drum forestier din apropiere de Moneasa, în județul Bihor, unde mașina s-a stricat.

”Turiștii au pornit pe jos pe drumul închis circulației rutiere, iar la un moment dat au încercat să se întoarcă la mașină dar nu au mai știut unde se află. Au sunat la 112, cerând ajutor pentru că s-au piedut”, a declarat Roșca.

Inițial, sistemul de urgență a direcționat apelul către ISU Bihor, însă al doilea apel a ajuns la ISU Arad.

”Un coleg care știa limba maghiară a încercat să-i ajute pe turiști, dar în cele din urmă cu fost trimise echipaje pentru a fi găsiți. A fost de ajutor descrierea pe care ne-au făcut-o la telefon a locului în care se aflau”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca.

În căutarea turiștilor au pornit echipe ale ISU Arad și Bihor, cu mai multe autospeciale, inclusiv cu șenile, dar și jandarmi și pădurari. Autoritățile au fost sprijinite de Salvamont Arad și Bihor, echipele acestora recuperându-i pe turiști după aproximativ două ore de când au cerut ajutor la 112.

Conform autorităților, toți cei cinci turiști au fost preluați și sunt în afara pericolului, fără să fi suferit răni.

Sursa: News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite