Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O ţară întreagă a fost cuprinsă de isteria vampirilor. Un om a fost ars de viu, iar altul a fost ucis cu pietre

Malawi, ţară din Africa răsăriteană, traversează o perioadă extrem de agitată din punct de vedere social, oamenii fiind stăpâniţi de o isterie fără margini, îndreptată împotriva unor aşa-zise forţe ale întunericului.

O ţară întreagă a fost cuprinsă de isteria vampirilor. Un om a fost ars de viu, iar altul a fost ucis cu pietre
Comentează 0

Isteria a început luna trecută, din sudul ţării, iar violenţele îndreptate împotriva aşa-zişilor vampiri au determinat până acum uciderea a şase persoane. Ultimii doi oameni au fost omorâţi joi, în Blantyre, al doilea oraş ca mărime al ţării.

Ramsy Mushani, purtătorul de cuvânt al poliției naționale, a declarat că mulţimea furioasă "a incendiat un bărbat epileptic, în vârstă de 22 de ani, iar un alt om a fost ucis cu pietre, după ce a fost suspectat că s-ar fi hrănit recent cu sânge". La primul incident a asistat întâmplător şi un reporter al agenţiei Reuters, care se afla la un punct de control al poliției, în drumul spre aeroportul orașului. Un membru al familiei victimei a confirmat că omul era epileptic și a fost omorât în timp ce mergea acasă, de la spital.

Departamentul ONU pentru Siguranţă şi Securitate a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia din districtele Phalombe și Mulanje, avertizând că "aceste districte au fost grav afectate de poveștile despre sugerea sângelui și posibila existență a vampirilor".

Peter Mutharika, președintele statului Malawi, a declarat că rapoartele sunt "dureroase și agonizante" și a înființat un comitet ministerial care să analizeze problema.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite