Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi negocieri la Ministerul Muncii pe legea salarizării unitare

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a început, de luni, discuţiile cu sindicaliştii pe proiectul Legii salarizării unitare. Noi sindicate sunt așteptate astăzi la Minister, după ce negocierile de ieri au ajuns într-un impas, sindicaliștii din ordinea publică amenințănd cu proteste.

Noi negocieri la Ministerul Muncii pe legea salarizării unitare
Comentează 0

Astăzi continuă discuţiile dintre guvernanţi şi sindicaliştii din sectorul bugetar. La Ministerul Muncii au fost invitaţi reprezentanţii angajaţilor din sănătate.

Ministrul Muncii nu a dat încă un termen pentru data la care această lege va ajunge în Parlament. Până la acest moment, niciun sindicalist nu a primit proiectul de lege privind salarizarea unică.

Ieri, după prima rundă de consultări privind legea salarizării unitare, a reieşit o singură concluzie - Sindicaliştii au cerut propuneri realiste din partea ministerului, în caz contrar, ameninţă cu proteste.

Liderii sindicali din ordine publică au venit cu lecţiile învăţate la Ministerul Muncii. Susţin că sunt discriminaţi în comparaţie cu celelalte categorii de bugetari!

"Cum este posibil ca o femeie de serviciu din Ministerul Sănătăţii să ia 3500 de lei, iar un agent de poliţie care alergă după hoţi şi se duce noaptea în condiţii meteo deosebite să aib[ 2000, 2500 de lei", spune liderul sindical Ionel Babuș.

S-a ajuns în această situaţie după ce anul trecut, salariile din sectorul sanitar şi din educaţie s-au majorat în medie cu 15%, în timp ce, lefurile celorlaţi funcţionari au rămas la acelaşi nivel!

În plus, sporurile pe care le primesc sunt raportate la un salariu de 600 de lei, cât era în 2009, faţă de 1.450 de lei brut cât este în prezent! Dacă nu li se rezolvă revendicările, sindicatele ameninţă cu protestele.

Legea salarizării unitare ar trebui să reducă inechităţile dintre salariaţii statului, declara ministrul Muncii

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite