Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noaptea cea mai lungă … Va fi pe lac, pe Lacul Ghioroc, o noapte cu mulți DJ și cu … Jack. Jack Perry!!!

Au dorit să lase ceva în urmă … Este dorința care, practic, stă la baza a ceea ce acum este cunoscut ca Ghioroc Summer Fest, un eveniment sau, mai bine spus, o serie de evenimente care se întinde anual pe durata a două luni și jumătate, weekend de weekend. Cei care au avut această dorință sunt Paul Boeriu, alias Carlitos,  Cosmin Băhnean, adică… DJ Ninho și câtiva membri LSUAV.

Noaptea cea mai lungă … Va fi pe lac, pe Lacul Ghioroc, o noapte cu mulți DJ și cu … Jack. Jack Perry!!!
Comentează 0

La început a fost ideea, acum avem realitatea, o realitate plină de vibe, de muzică bună, de oameni frumoși și de seri extraordinare. „S-a întâmplat la schimbul de generații de la Liga Studenților UAV.  Eu, Cosmin, și ceilalți colegi  ne-am gândit să facem ceva, să facem o chestie la care să ne putem duce și peste ani, la care să ne putem duce și atunci când vom avea copii”, spune Paul Boeriu.

Nisip, apă și soare, astea erau cele trei ingrediente la care se gândeau cei doi, Paul și Cosmin. Iar de la aceste trei ingrediente și până la alegerea locului nu a mai fost cale lungă: Plaja Ghioroc părea locul ideal unde să pornească proiectul.

Astfel, Ghioroc a devenit limanul perfect unde să își ancoreze ideile, prin urmare a fost nevoie să contacteze pe cei din administrația locală pentru a cere aprobările de care aveau nevoie.
Etapa următoarea a fost aceea de a-i ruga pe cei care dețineau terasele de pe plajă să-i ajute. Nu aveau nevoie decât de curent electric. Cum boxe deja aveau, proiectul putem spune că era gata de start. S-au dus la patronii teraselor, așa cum au învățat la cursuri: cu cămașă și… agendă. Confundați cu cei de la Finanțe, Paul și Cosmin au dat cam greu de patroni…

Dar odată ce s-au întâlnit lucrurile au început să capete un sens și așa au apărut primii parteneri, primele baxuri cu bere, cu suc, mai multe premii, iar Cosmin, care deja era un DJ, a devenit și MC.
Ghioroc Summer Fest a evoluat de la an la an, din 2011 până acum implicându-se multe persoane . Startul sezonului estival este la începtul lunii iulie și durează până în septembrie. Astfel, în fiecare sâmbătă și duminică distracția se mută pe plaja Lacului Ghioroc, între 9 și 11 weekenduri în fiecare an.
Ideea a venit de la o cafea

Cafeaua este probabil cea mai miraculoasă băutură din lume. Milioane de copii s-au născut după ce părinții lor au ieșit la un moment dat la o cafea… Milioane de relații au început la o cafea și alte câteva milioane de idei geniale au apărut tot în timpul unor întâlniri la cafea. Ghioroc Summer Fest nu face excepție pentru că una dintre cele mai tari idei a venit tot la o… cafea.

Eram la o cafea în oraș, și ne gândeam ce am putea face pentru a da un plus de valoare festivalului, și atunci am avut o scânteie: noi suntem dj, cum ar fi să facem o noapte în care toți dj- din Arad să pună muzică? Toți am căzut de acord că e o idee genială și ne-am pus pe treabă. Așa a apărut Noaptea DJ-ilordeclară Cosmin Băhnean( dj Nihno).

Noaptea cea mai lungă sau… Noaptea DJ-ilor

Cea mai lungă noapte din cadrul acestui proiect va fi chiar în această sâmbătă, o seară pentru care organizatorii au pregătit două scene: main stage și side stage.

Pe scenă va fi chiar unul dintre cei de la care a pornit ideea de Ghioroc Summer Fest, pe atunci un tânăr organizator, iar acum un consacrat DJ și MC. Tot tânăr, evident. Vorbim despre Cosmin Băhnean, cunoscut și ca DJ Ninho, arădeanul care a mixat la cele mai mari festivaluri din România, cum este Untold, sau Neversea, spectacolul de pe litoral pe a cărui scenă a mixat în urmă cu două săptămâni. Alături de Ninho, la Ghioroc vor mai mixa și alți DJ cunoscuți în Arad și nu numai ca Dj Seebuh , N Alin, Arias și mulți alții.
Momentul special al serii își are originile tocmai în Franța.

Jack Perry, un producător și DJ francez, este invitatul special al festivalului din acest an de la Ghioroc

Celebru pentru piesa „Dime”, o piesă care în urmă cu trei ani era pe primul loc în cele mai multe topuri din Europa având aproape șase milioane de vizualizări pe Youtube, Jack Perry a mixat anul trecut la Untold acolo unde s-a și întâlnit cu Cosmin Băhnean. „Jack este foarte prietenos, un tip foarte prietenos dincolo de prestațiile sale pe scenă. De fapt asta ne și place, ca acești artiști să și interacționeze cu publicul. Anul trecut la Untold a cumpărat vreo 50 de perechi de ochelari colorați iar în timpul programului său s-a dat jos de la pupitru și i-a împărțit. Jack Perry, pe lângă faptul că produce muzică bună, socializează foarte bine și cu publicul”.
Festivalul va începe la ora 20, și se va termina la 6 dimineața, dar depinde de public și  de vreme.

E pentru prima oară când la Festivalul DJ-ilor de la Ghioroc vom putea urmări un personaj feminin care mixează

Arias este o tânără care pe lângă că arată foarte bine mai are și talent, fiind și ea prezentă pe scenele de la Untold și Neversea.
Trei artiști de pe scena de la Untold și Neversea vor fi pe scena de la Lacul Ghioroc.

La Side Stage programul va începe la ora 21, și vom avea altfel de muzică. Îi vom putea asculta pe unul dintre cei de la Fabrica de Spirt, SHM, care a colaborat cu nume cunoscute din hip hop-ul underground: Șisu, Chimie sau El Nino.

A fost asfaltat drumul de la pod la plajă

Spuneam mai sus că acest festival a crescut calitativ de la an la an. Pe lângă actul artistic și numărul de spectatori (în vara anului 2016 au fost aproximativ 5.000 la Noaptea DJ-ilor), cu ajutorul administrației locale din Ghioroc s-au îmbunătățit și condițiile de drum și de cazare. Astfel, a fost asfaltat drumul de la pod la plajă, iar aproape de plajă a fost amenajat un camping cu 28 de locuri de cazare.
Liga Studenților UAV va fi acolo. Cu trup, cu suflet…

Voluntariatul este un job al sufletului, te face să te simți împlinit, te responsabilizează și îți dă anumite competențe care te vor ajuta în carieră mai târziu.

,, Proiectul nostru și-a atins unul din țeluri: deja mai mulți  din foștii colegi din ligă au venit pe plajă cu copii lor….minigenerația  LSUAV spune Paul Boeriu.

Cam asta fac cei de la Liga Studențilo,r precum și majoritatea celor care ajută la dezvoltarea acestui festival, unul care de la an la an este tot mai bun.

Un exemplu viu sunt acei oameni care vor să ajute la construirea unei lumi mai bune, nu pot decât să îi susțin și să le doresc mult succes în continuare iar pe voi, dragi cititori să veniți într-un număr cât mai mare la acest eveniment!

Noaptea DJ-ilor va începe sâmbătă de la ora 20 și va dura până la ora 6 dimineața, iar intrarea este liberă!

 

Corina Tamaș


Scrie un comentariu

trimite