Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moarte la sticlă: multe persoane folosesc acest produs zilnic,fără a fi conștiente că le ucide încet

Moarte la sticlă: multe persoane folosesc acest produs zilnic,fără a fi conștiente că le ucide încet
Comentează 0

Atunci câand ești la cumpărături și te murdărești pe mâini, cu ce le cureți? Când copiii tăi se joacă și se murdăresc, cum reușești să scapi de mizerie? 

Cel mai probabil, folosești un gel de mâini antibacterian pe care îl aplici și apoi îți continui treaba. Acest gel este rapid, ușor de folosit și ucide bacteriile atunci când nu ai acces la apă caldă și săpun. Cu toate acestea, data viitoare când vrei să îl folosești, gândește-te că ai putea să-ți faci mai mult rău decât bine.

Știm deja că gelul de mâini distruge germenii și bacteriile, precum cele care cauzează răcelile și salmonella. Însă, în timp ce scapă de germeni, poate distruge și bacteriile benefice de care corpul tău are nevoie. Există anumite bacterii care sunt vitale pentru funcționarea sistemului tău imunitar. Atunci când bacteriile benefice sunt ucise, sistemul tău imunitar scade, așa că bacteriile periculoase pot pătrunde în corp mult mai ușor. Ca rezultat, te vei îmbolnăvi chiar mai rău decât dacă nu ai folosi un gel antibacterian.

Un alt dezavantaj al acestui produs este faptul că ar putea crește cantitatea de Bisfenol A (BPA) din corp, o substanță chimică ce îți dă peste cap sistemul endocrin. Studii recente au indicat că un nivel ridicat de BPA în corp poate duce la boli de inimă, cancer, diabet și chiar infertilitate.

sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite