Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mărțișor salarial pentru medici și profesori. Ce surprize aduce prima zi de primăvară

Ziua de 1 martie 2018 aduce majorări salariale, dar nu pentru toți angajații. După cum promite ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, o parte dintre medici vor primi începând de mâine salarii de trei ori mai mari, dar nu vor fi exceptați de la indexări nici profesorii.

Mărțișor salarial pentru medici și profesori. Ce surprize aduce prima zi de primăvară
Comentează 0

Conform noii Legi a salarizării unitare, medicii și asistenți, dar și angajații din învățământul de stat vor primi mai mulți bani începând cu 1 martie. Cei din urmă vor primi 20% în plus la salariu, potrivit Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, anunță Olguța Vasilescu.

„De la 1 martie cresc salariile pentru medici şi asistente, care urcă direct pe grila din 2022 şi, de asemenea, primesc în plus 20% cei din personalul didactic. Ca să ofer şi exemplu, un asistent universitar care până ieri a avut un salariu de 3.834 de lei va avea un salariu de la 1 martie de 4.601 lei, deci o creştere de 600 de lei. Un profesor universitar care în 2016 a avut 6.450 de lei va de la 1 martie un salariu de 10.383 de lei. Un profesor gradul I , profesor de învăţământ preuniversitar, va avea de la 1 martie un salariu de 4.724 de lei”, a precizat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, la România TV.

Ministrul a mai precizat că vor fi „creşteri spectaculoase şi la medici”, oferind şi în acest caz exemple. Potrivit ministrului, un medic primar va avea de la 1 martie un salariu de 12.500 de lei.

„Un alt medic primar, dar de medicină legală, va avea 16.250 de lei. Un asistent medical va va ajunge la un salariu de la 1 martie, de 4.355 de lei”, a mai precizat Olguţa Vasilescu, care a menţionat faptul că acese salarii sunt cele de bază, adică brute.

Profesorii vor primi 20% în plus la salariu

Prima zi de primăvară urmează să aducă majorări salariale și pentru profesori. În luna martie, angajații din sistemul de învățământ așteaptă a doua creștere salarială pe anul acesta. Pe lângă cei  25% încasați în ianuarie (dar care au fost înghițiți de transferul contribuțiilor), în martie dascălii vor mai primi 20% în plus la salarii, conform legii.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite