Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură pentru guvernarea PSD, creşterea economică a încetinit

Lovitură previzibilă pentru programul economic PSD-Vâlcov, creşterea economică a încetinit. Faţă de primul trimestru al anului, Produsul Intern Burt din al doilea trimestru a crescut cu 1,4%, iar după prima jumătate a anului creşetea este de 4%. La jumătatea anului trecut, creşterea PIB era de 6,1%, iar în 2016 de 6%. 

Lovitură pentru guvernarea PSD, creşterea economică a încetinit
Comentează 0

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, PIB a înregistrat o creştere cu 4,1% pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.

 

In semestrul I 2018, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2017, cu 4,0%, pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul II 2018, fiind revizuită faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 172 din 6 iulie 2018.

Datele statistice care atestă încetinirea creşterii economice vin la numai o zi după ce Consiliul fiscal a avertizat guvernul Dăncilă că s-a atind un maxim istoric al nivelului cheltuielilor cu salariile din sistemul de stat. Instituția atrage atenția că, din acest motiv, finanţele publice sunt vulnerabile în faţa unui șoc macroeconomic. In privința fondurilor europene, Consiliul Fiscal spune că estimările privind absorbția sunt supraevaluate. Andrada Dumitrescu ne spune mai multe. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite