Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Locul din Arad care nu și-a pierdut farmecul în timp. Este numit "Valea vindecării"

Staţiunii Moneasa, aflată la poalele munţilor Codru-Moma, i se mai spune şi "Valea vindecării". Tratamentele balneare şi liniştea zonei atrag anual mii de oameni.

Locul din Arad care nu și-a pierdut farmecul în timp. Este numit
Comentează 2

În limba maghiară "Moneasa" înseamnă "Casa Paradisului", o descriere foarte aproape de ceea ce este stațiunea balneo-climaterică din județul Arad pentru turiștii aflați în căutare de liniște sau de alinare a afecțiunilor nervoase și reumatice, se arată într-un reportaj al televiziunii Digi24.

"Punem baza pe turismul medical, adică pe recuperare, turism balneo. Chiar acum suntem pe renumitul ștrand din Moneasa, unde apa este termală, undeva în jur la 30,31 de grade.Toate hotelurile mai mari care fac tratamente, aceeași apă termală o folosesc. Este foarte bună pentru reumatism, pentru nevroze", spune Raul Groza, viceprimarul comunei Moneasa.

Iar aceste izvoare cu apă termală reprezintă principalul factor care atrage miile de turiști în zonă.

"Stațiunea e superbă. O știu de când eram copil, veneam în excursie aici. La tratament am venit, la tratament. Am făcut fizioterapie, tratamentele sunt foarte bune."

"Am venit cu soția și fetița să vadă pentru că noi suntem stabiliți în Spania și am venit să le arăt stațiunea pentru că este o stațiune foarte frumoasă."

"Foarte mult potential, nu numai aici, toată țara."

Turistul care vine la Moneasa este cel care caută să se deconecteze de la cotidian. Caută liniște și răsfăț la centrele de profil.

"Facem o procedură cu ozon. Se numește autohematerapie majoră. Este foarte bună în primul rând pentru circulație, regenerează celulele."

"Fac această terapie ocazional, când mă simt obosită, când sunt stresată."

Apele termale nu sunt singurele atracții turistice ale Monesei. Drumețiile accesibile chiar și începătorilor sau traseele cu bicicleta sunt activități oricând la îndemână. Calitatea aerului de la Moneasa a fost recunoscută chiar și de Organizația Mondială a Sănătății.

VEZI REPORTAJUL COMPLET AICI

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite