Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liviu Dragnea nu se pronunţă în scandalul salariilor: "Doar Guvernul poate veni cu modificări"

Şi Liviu Dragnea se spală pe mâini în scandalul salariilor. Astfel, acesta spune că doar Guvernul poate veni cu  modificări ale legii, iar ministrul Muncii va veni astăzi cu explicaţii.

Liviu Dragnea nu se pronunţă în scandalul salariilor:
Comentează 0

Întrebat dacă există posibilitatea ca Legea Salarizării să sufere modificări, Dragnea a spus: "Doar Guvernul ne poate propune aşa ceva, azi va fi o conferinţă de presă ţinută de Ministrul Muncii".

Nici ministrul Finanţelor nu a avut o reacţie:

"Ministrul Muncii va susţine o conferinţă de presă în care va explica toate amănuntele. Ca ministru de finanţe, obligaţia mea este să asigur partea de impact bugetar, ca urmare nu o să intru eu pe Legea Salarizării", a spus Teodorovici la Parlament.

Pe de altă parte, Teodorovici a admis că i-a crescut salariul de parlamentar. Acesta a mai susţinut că îl vrea în echipa sa pe Ionuţ Mişa, fostul ministru al Finanţelor. Paradoxal, fără să ofere vreo garanţie, Teodorovici a mai spus că "lucrurile se vor rezolva" în privinţa Legii Salarizării.

La ora 16.00, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, va ieși într-o conferință de presă pentru a explica aceste scăderi. Sunt cel puțin 22 de mii de angajați din ministere și din instituțiile subordonate acestora, cu lefuri mai mici. Liviu Dragnea spunea ieri că 3% dintre bugetari au salarii micșorate, adică peste 36 de mii. În privat situația este și mai gravă. Și este îngrijorător faptul că autoritățile nu dau o cifră exactă. Sindicatele estimează că ar fi 2 milioane de români cu salarii scăzute.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite