Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Juriu de excepție invitat la Festivalul Vânătorilor de la Bata

Juriu de excepție invitat la Festivalul Vânătorilor de la Bata
Comentează 2

            "Am acceptat invitația  Consiliului Judetean Arad și a d-lui Ion Micurescu, primar al comunei Bata, cărora le mulțumesc foarte mult, deoarece a fost o noua provocare pentru mine de a degusta preparate cu specific vânătoresc în calitate de președinte al juriului la Festivalul cu tradiție a vânătorilor de la Bata. Am fost foarte încâtant de tehnica de lucru a celor care au pregătit ceaune cu preparate din vânat, cât si mezeluri, care erau odată rețete vechi strămoșești.

            Mi-a făcut placere să-i am ca si colegi de juriu pe Raul Vidican, un chef care lucrează intr-un restaurant din Germania, pe fratele meu, Mate Sandor, mai multi specialisti din cadrul Directiei Alimentelor. De asemenea au participat foarte multi concurenți vânători care ne-au pregatit specialități de prepararea mezelurilor din vanat , tocănițe specifice vânatului cu cartofi, sau Taverna Pecicană, care  ne-a uimit cu tradiționalul ceaun cu găluscuțe din faină și cu pâinea tradițională.

            Criterile de jurizare s-au axat pe originalitatea preparatelor de ceaun, tehnica și pregătirea preparatelor gătite corect, gustul și pasiunea bucătarilor. Eu, de exemplu, am fost foarte încâtat de o friptură de mistreț, pregătită doar în mirodenii și unsoare de porc, adică o rețetă extrem de veche.

            Mulțumesc tuturor celor care au participat și care au fost spectatori, sponsorilor care au contribuit realizarea cu succes a Festivalul Vânătorilor și mi-au dat prilejul să ofer premii constând în diplome și medalii și un premiu special pentru excelență din partea Salonului de Evenimente si Catering Marem din Arad", a punctat Mate Andras - Executive Chef Salon Evenimente și Catering Marem.

 

Galerie foto (16)


Scrie un comentariu

trimite