Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Juniorii III ai HC Beldiman au încheiat cu bine primul tur din cariera lor. Iar viitorul chiar că sună bine

Juniorii III ai HC Beldiman au încheiat cu bine primul tur din cariera lor. Iar viitorul chiar că sună bine
Comentează 0

Într-o lume a sportului arădean dominat de..."ciuma" (care inghite tot ce poate, făra viitor, lăsând doar firimituri celor care chiar muncesc), câte o rază de lumină merită să o apreciem la adevărata valoare. Aşa e HC Beldiman, acolo unde soţii Adriana şi George Beldiman au reuşit să înfrângă toate temerile "specialiştilor", şi nu nu numai că dezvoltă proiectul cu fiecare zi care trece, ci au avut curajul să înscrie echipa de juniori 3 în Campionatul Naţional. Iar după un prim tur din istoria clubului arădean, şi prime meciuri în catalogul tinerilor handbalişti din lot, premisele sunt foarte bune. Au fost două victori entuziasmante, plus alte câteva evoluţii încheiate cu insuccese la o diferenţă extrem de mică, cu uşor "ajutor" din partea fluieraşilor. Şi când tragi linia lucrurile nu arată rău.

Statistic vorbind, prima rundă a fost una de încălzire, în care emoţiile şi o mult mrea mare timiditate a făcut ca HC Beldiman să cedeze în faţa unui lider al Seriei G ce pare de neînvins, SCM Timişoara, 6-44. Au urmat întăriri în lot, şi în runda a dua victorie la Sîntana, 29-20. 26-29 cu Şcoala Gen. Nr. 7 Timişoara, iar băieţii soţilor Beldiman arătau că pot pune probleme. La Hunedoara  primă repriză excelentă a fost urmată de o a doua modestă, şi gazdele se impuneau cu 41-26. Identic scenariu în faţa Reşiţei, cu 25 de minute jucate la intensitate, şi un final deazmăgitor, 22-32. Vine jocul de la LPS Banatul Timişoara, acolo unde doar câteva decizii discutabile ale arbitrilor au împiedicat HC Beldiman să se impună, în final tabela arătând 21-18 pentru gazde. Tresărire de orgoliu al tinerilor handbalişti ai clubului arădean în etapa a 8-a, 30-18 cu Unirea Sînnicolau Mare. Final de tur din nou cu meci strâns, dar...21-24 la Lugoj.

Clasament final de tur cu HC Beldiman pe locul 7 din 9 formaţii, cu 178 de goluri marcate. Urmează, cât de curând un prim turneu, apoi retur şi încă un turneu. Între care multe antrenamente şi un cantonament. Aşteptările sunt mari, fără a pune presiune pe nişte copii care au prins bine tainele acestui sport. Dar a căror evoluţie, pot să o recunoască şi răutăcioşii, a crescut evident de la meci la meci. De aceşti băieţi va depinde acum dacă vor progresa aşa cum ne dorim cu toţii. În singura echipă de juniori a Aradului care, la acest moment când facem vorbire, e singura cu victorii în palmaresul actualei stagiuni Naţionale.

Să nu încheiem fără a aminti că din lotul echipei de juniori III al HC Beldiman fac parte: Mathiu Alexandru, Bartha Igor, Molnar David, Bobu Isac, Burzo Andrei, Găulea Dragoş, Ursu Raul, Mocuţa Casian, Molinari Samuel, Malec Boris, Szoboszlai Cristian şi Borz Patrik.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite