Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: Chiar dacă deranjăm parlamentarii PSD, continuăm să cerem ce i se cuvine Aradului!

Ca urmare a solicitărilor repetate ale Consiliului Județean Arad, Guvernul României a alocat aprox. 5,5 milioane de lei pentru acoperirea unor cheltuieli din domeniul social, în județul Arad. Necesarul de bani până la sfârșitul anului este de 12,8 milioane de lei, Guvernul nealocând nici 43% din această sumă.

Iustin Cionca: Chiar dacă deranjăm parlamentarii PSD, continuăm să cerem ce i se cuvine Aradului!
Comentează 0

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a făcut în ultimele zile două apeluri publice la Guvernul României pentru alocarea fondurilor necesare. Suma alocată Aradului nu este însă suficientă, chiar dacă și din excedentul bugetar al Consiliului Județean au fost alocate peste cinci milioane de lei, la rectificarea bugetară din luna septembrie, pentru cheltuielile din domeniul social.

„Parlamentarii PSD de Arad nu există pentru arădeni, așa cum nici Aradul nu există pentru parlamentarii săi de la PSD. Sunt și incompetenți și dezinteresați de ce se întâmplă în județul nostru. Pentru acești parlamentari PSD este important să îl ajute pe Liviu Dragnea, nu pe arădeni. Problemele PSD sunt legate de amnistierea sau grațierea corupților, de ajutorarea și despăgubirea infractorilor. La apelurile Consiliului Județean, parlamentarii PSD au răspuns prin glume proaste și ironii, la nivelul capacității lor. Dar aceste glume nu îi ajută cu nimic pe arădeni, dovadă și situația gravă care s-a creat în domeniul protecției sociale, unde aprox. 750 de angajați și 17.000 de beneficiari, persoane cu handicap și diferite dizabilități, s-au trezit fără bani din cauza PSD”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad a declarat că va continua să ceară Guvernului României respectarea legii care stipulează că cel mult 90% din sumele pentru protecție socială trebuie asigurate de Guvern. „Voi continua să cer pentru arădeni banii care se cuvin Aradului, indiferent cât de mult i-ar deranja pe parlamentarii PSD faptul că și Aradul se dezvoltă!” – a declarat Iustin Cionca.

În final, președintele Consiliului Județean Arad a adresat un mesaj deputatului PSD de Arad Florin Tripa, pe care l-a îndemnat să se inspire din felul în care lucrează și performează alți deputați PSD pentru județele lor, față de Tripa, care face doar declarații, și acelea contradictorii. „Am senzația că deputatul Florin Tripa insistă să își dea în fiecare zi examenul de incompetență. Ne anunță că Guvernul a repurtat o mare victorie, pentru că a alocat 43% din necesarul de bani pentru protecția socială din Arad. De ce nu a alocat toată suma? Poate ar fi făcut-o, dacă Florin Tripa își făcea treaba de parlamentar și se asigura că arădenii nu trebuie să tremure pentru salariile lor, că Guvernul le asigură toți banii necesari, așa cum o face în alte județe. De exemplu, judeţul Bacău a primit 12.650.000 lei, judeţul Constanţa 10.531.000 lei, judeţul Neamţ 10.579.000 lei sau judeţul Mureş 12.248.000 lei. Înțeleg că Tripa suferă pentru că nu este luat în serios nici la București, nici la Arad. Dar nici nu poate fi luat în serios, atunci când face declarații despre lucruri pe care nu le pricepe”, a încheiat Iustin Cionca.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite