Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, în prezenţa lui Dragnea şi Grindeanu: Voi promulga mâine legea de respingere a OUG 13

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la Palatul Cotroceni, că a primit de la Parlament legea de respingere a OUG 13, şi pe cea de aprobare a OUG 14, iar în decursul zilei de mâine va promulga cele două legi. Potrivit procedurii, ar urma ca apoi, cele două legi să fie publicate în Monitorul Oficial.

Iohannis, în prezenţa lui Dragnea şi Grindeanu: Voi promulga mâine legea de respingere a OUG 13
Comentează 0

"Domnule prim-ministru, iată că după relativ puţin timp, ne întâlnim pentru prima remaniere guvernamentală. Cred că aceasta remaniere este o decizie bună. Iau aceasta remaniere ca pe o întărire e Guvernului. Am constatat acum, înainte să ajung în sală, că au venit de la Parlament două legi: Legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a Ordonanţei 14. Voi promulga mâine aceste legi şi atunci avem toate condiţiile de a trece la normalizarea situaţiei", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la jurământul celor patru miniştri noi din Cabinetul Grindeanu. 

Camera Deputaţilor, ca for decizional, a votat marţi OUG 14, CU 292 de voturi pentru şi o abţinere, trei parlamentari neexeprimându-şi dreptul de vot. De asemenea, deputaţii au aprobat Legea pentru respingerea OUG 13, cu 291 de voturi pentru şi 3 abţineri, un deputat neexprimându-şi dreptul de vot.

Reamintim că la bilanţul DNA pentru anul 2016,  preşedintele Klaus Iohannis a adus în discuţie OUG 13, despre care a spus: 

„Sabia lui Damocles pare a fi fost, pentru moment, îndepărtată”, a adăugat președintele, referindu-se la abrogarea OUG 13. Președintele Klaus Iohannis a declarat că DNA rămâne o instituție-cheie în România, care a arătat că obiectivele propuse pot fi transformate în realitate.

„Veți avea în mine un partener și veți găsi la mine un sprijin necondiționat. Dezvoltarea reală a României depinde de asta”, a declarat președintele în discursul rostit la bilanțul DNA, în care a menționat că la începutul acestui an lupta anticorupție a fost pusă la încercare, aluzie la încercarea Guvernului de a modifica prin ordonanță de urgență codurile penale. În opinia lui Klaus Iohannis, „am intrat într-o nouă etapă de maturizare a României”.

Succesul luptei anticorupție a ajuns să fie apreciat nu doar intern, ci şi la nivel internațional, ţara noastră fiind în punctul de a exporta acest model în regiune, a declarat șeful statului. El consideră că această transformare s-a produs și prin schimbarea mentalităților și a arătat că este nevoie de echilibru și înțelepciune, pentru ca progresele să nu fie pierdute.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite