Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis continuă războiul cu PSD. Președintele atacă modificarea Codului penal la CCR

Scandalul Codului penal se mută la Curtea Constituţională. Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat la CCR controversata Lege prin care se dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu. Şeful statului reclamă că legea a fost adoptată cu încălcarea procedurii parlamentare. 

Iohannis continuă războiul cu PSD. Președintele atacă modificarea Codului penal la CCR
Comentează 0

Un alt motiv invocat este acela că a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, într-o sesiune parlamentară extraordinară neconstituțională. În sesizare se subliniază că nu au fost respectate prevederile legii fundamentale în convocarea acestei sesiuni.

NU este singura sesizare de pe masa CCR pe acest subiect.Administrația Prezidențială invocă o serie de argumente legislative potrivit cărora o serie de articole din noul cod penal referitoare la abuzul în serviciu, traficul de influență, luarea și darea de mită, divulgarea de informații din dosar, redefinirea grupului infracțional ar fi neconstituționale.

PNL, USR şi PMP au sesizat, la începutul lunii, CCR asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului Penal, susţinând că peste 30 de articole sunt neconstituţionale, printre care şi cel care referitor la abuzul în serviciu, cât şi abrogarea articolului privind neglijenţa în serviciu. 

Judecătorii au anunţat că vor discuta documentele în septembrie. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite