Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, atac la adresa politicienilor: ”Când prevalează ambițiile personale, țara face pași înapoi”

Președintele Klaus Iohannis a spus, în cadrul discursului său de Ziua Unirii Pricipatelor Române, că în momentul în care au existat oameni de stat responsabili, România a fost un stat puternic. În acest context, el a atras atenția că atunci ”când prevalează ambițiile personale ale diferiților lideri sau grupuri în detrimentul interesului național, atunci țara stagnează sau face pași înapoi”.

Iohannis, atac la adresa politicienilor: ”Când prevalează ambițiile personale, țara face pași înapoi”
Comentează 0

”Când au existat oameni de stat responsabili, iar aspirațiile tuturor românilor s-au concretizat într-un proiect comun, atunci România a fost un stat puternic. Când prevalează ambițiile personale ale diferiților lideri sau grupuri în detrimentul interesului național, atunci țara stagnează sau face pași înapoi”, a spus Klaus Ionhannis în cadrul discursului său de la Palatul Patriahiei.

Șeful statului a mai spus că evenimentele din ultimele zile dovedesc, din nou, că lecțiile istoriei sunt valabile și astăzi. 

”Evenimentele din ultimele zile dovedesc din nou că aceste lecții ale istoriei rămân valabile și astăzi. La fel ca acum un secol, spiritul națiunii este viu. Manifestațiile pașnice și democratice arată o față frumoasă a României de astăzi: o societate care știe ce vrea, care nu abdică de la principiile fondatoare ale României moderne”, a punctat președintele. 

Totodată, Klaus Iohannis a mai afirmat că guvernații au datoria de a fi mai atenți la cerințele cetățenilor.

”Guvernanții au datoria de a fi mai atenți la cerințele cetățenilor, mai preocupați față de consecințele pe termen lung ale deciziilor luate, mai deschiși dialogului.

Avem nevoie de un stat care să fie pe măsura societății, pentru că românii vor o guvernare decentă și eficientă”, a adăugat Klaus Iohannis.

Iohannis a vorbit și despre protestele care au avut loc în ultimii ani. ”Sute de mii de români au protestat în 2017 și 2018 pentru o țară stabilă și prosperă, pentru o justiție independetă și eficientă. Spiritul națiunii este viu, la fel ca acum un secol. Manifestațiile pașnice arată o față frumoasă a socetății de astăzi, o Românie care știe ce vrea, care nu abdică de la valorile fundamentale”, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri, în discursul de Ziua Unirii Principatelor Române ținut în Palatul Patriarhiei.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite