Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ioan Cristina, senator PNL: “Cifrele nu mint: guvernarea PSD e un dezastru pentru România”

La un an de la câștigarea alegerilor parlamentare, cu un program axat exclusiv pe promisiuni abracadabrante, incompetența guvernamentală a PSD-ALDE începe să își arate efectele, atât în rezultate macroeconomice ale României cât și în buzunarele fiecărui român.

Ioan Cristina, senator PNL: “Cifrele nu mint: guvernarea PSD e un dezastru pentru România”
Comentează 0

Instabilitatea politică generată de schimbările sezoniere ale Guvernului, lipsa de coerență și de viziune a măsurilor economice precum și paralelismul cu prevederile propriului program de guvernare prezentat în campania electorală sunt în sfârșit confirmate de către Institutul Național de Statistică. Conform INS, rata inflației a atins maximul înregistrat în ultimii 5 ani, fiind calculată la 4.7%. În același timp, nivelul mediu al salariului net a scăzut cu 5.5%, contrar tuturor declarațiilor oficiale ale Ministrului Muncii, care ne garanta nonșalantă că „niciun salariu din România nu va scădea”. Iar viitorul nu se anunță deloc bun, având în vedere că INS estimează că preșurile alimentelor vor crete cu 5.3% până la finele anului 2018, în vreme ce preșul la combustibil va crește cu 4%.

„Iată că se confirmă integral ceea ce PNL a spus în toată această perioadă, avetizând asupra pericolului care ne paște din punct de vedere economic ca urmare a impelmentării așa zisei revoluției fiscale. Din păcate pentru România, cifrele sunt realmente sumbre și atestă, fără putință de tăgadă, incompetența PSD-ului și incapacitatea acestui partid de a genera bunăstare pentru români”, a explicat senatorul arădean, Ioan Cristina.

Haosul măsurilor fiscal-bugetare a compromis considerabil nivelul de trai al românilor, într-o perioadă în care, în mod paradoxal, România a înregistrat creștere economică.

„Din păcate, lipsa de competență a Guvernării PSD-ALDE a produs efecte contrare iar mult trâmbițata creștere economică a României nu se traduce în creșterea nivelului de trai al românilor, ci dimpotrivă, este anulată de explozia prețurilor. În aceste condiții, să ignori aceste realități, pe principiul enunțat de liderii PSD-ALDE conform căruia „nimeni nu a murit de inflație”, dovedește deopotrivă aroganță, lipsă de respect pentru voturile primite de la români și lipsa crasă de responsabilitate politică”, a concluzionat senatorul PNL, Ioan Cristina.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite