Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Investiție germană de 14 milioane de lei într-o fabrică din Arad

Investiție germană de 14 milioane de lei într-o fabrică din Arad
Comentează 6

Un producător german de componente pentru industria auto va continua investițiile în fabrica din Arad și în acest an, când a fost alocată o sumă de aproximativ 3.000.000 de euro pentru echipamente noi.

Este vorba de producătorul de sisteme de închidere pentru auto­tu­risme Huf România, parte a grupului german Huf. Surse locale din cadrul companiei ne-au declarat că a fost aprobat un program de in­vestiţii de 14 mililioane de lei pentru unitatea de producție locală.

Anul trecut, investițiile companiei în fabrica din Arad au fost de aproximativ 13 mi­lioane de lei, fiind cumpărate echipamente moderne pentru procesul de producţie.

Compania a intrat pe piaţa din România în 2006, când a inaugurat fabrica din Zona Industrială Nord-Vest Arad. Pe o suprafață de 22.100 de metri pătrați, se produc console  de uși, chei, mânere de portiere și capace de combustibil. Printre mărcile care folosesc aceste componente se numără Dacia, Porsche Hyundai, Mitsubishi, MAN și Volvo.

Fabrica arădeană are peste 300 de angajați, iar la Timișoara există un centru de dezvoltare software înființat în 2011, având o echipă de 50 de persoane.

Grupul HUF are vân­zări globale de circa 1,6 miliarde de euro şi aproximativ 7.500 de angajaţi.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite